Foto: Publicitātes foto

Rosīgs, košs un jaunatklājumiem bagāts solās būt 11. oktobris Valmierā. Šajā dienā notiks tradicionālais Simjūda gadatirgus, Vidzemes Olimpiskajā centrā suņu mīļi aicināti uz ikgadējo Suņu izstādi, mūzikas cienītājus Sv. Sīmaņa baznīcā pēc gadatirgus kņadā priecēs kora "Balsis" muzicēšana, bet vērienīgo gadatirgu, Valmieru un tās apkārtni iepazīt nu jau ikgadējā "Tautas ekskursijā" ieradīsies vairāk nekā 300 viesu no Rīgas. Savukārt kā īpašs "saldais ēdiens" paredzēta velo ekskursija "Uz Zilokalnu pa šaursliežu dzelzceļa pēdām!", izbraucot daļu no šaursliežu dzelzceļa līnijas Smiltene – Valmiera – Ainaži.

Pa šaursliežu līnijas pēdām entuziastiskā gida Jāņa Daiņa pavadībā velobraucēji varēšot doties uz teikām un leģendām apvīto Zilokalnu. Pa ceļam būs iespēja apskatīt trīs no senās dzelzceļa līnijas stacijas ēkām, Kokmuižas ēku kompleksu, Cimpēnu pilskalnu, Zilākalna auto trasi un citus interesantus un mazāk zināmus objektus. Bioloģiskajā saimniecībā "Kaņepītes" būšot sarūpētā spēka putra, un saimnieki piedāvās arī nelielu ieskatu saimniecības ikdienas darbos.

Velobrauciens sāksies 11. oktobrī plkst. 10.00 pie Valmieras Tūrisma informācijas centra, kur gids un grupas pavadone gaidīs ikvienu interesentu. Atgriešanās Valmierā paredzēta ap plkst. 16.00. Maršruta aptuvenais garums ir 35 kilometri, tādēļ piedalīties aicināti braucēji no 12 gadu vecuma. Dalībniekiem līdzi jāņem pašiem savs velosipēds, kā arī ekskursijas dalībnieki ir atbildīgi par drošas velo braukšanas prasību ievērošanu. Līdzi jāņem arī velosipēda vadītāja vai autovadītāja apliecība.

Jāpiebilst, ka vietu skaits ekskursijā ir ierobežots, tādēļ interesentiem iepriekš vajadzētu pieteikties Valmieras Tūrisma informācijas centrā pa tālr.: 64207177 vai elektroniski tic@valmiera.lv. Dalības maksa ekskursijā ir četri eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!