Foto: Publicitātes foto
Kāda sena un ikdienā ik pa laikam dzirdēta paruna vēsta – labāk vienreiz redzēt, nekā simtreiz dzirdēt. Balstoties uz pārbaudītām vērtībām, Valmieras Tūrisma informācijas centrs ikvienu interesentu vai ceļotāju grupu aicina apskatīt Valmieru, dodoties pilsētas iepazīšanas ekskursijā kopā ar gidu.

Šobrīd valmieriešiem un pilsētas viesiem tiek piedāvāta pilsētas ekskursija, kuras ietvaros viesmīlīgs gids stundas garumā interesentus iepazīstinās ar Valmieras vecpilsētas gleznainākajām vietām, aicinās paraudzīties uz pilsētu no Sv. Sīmaņa baznīcas torņa, atklās pilsētas stāstus un leģendas, kā arī sniegs ieskatu valmieriešu ikdienas dzīves ritumā. Tāpat tiek piedāvātas ekskursijas pa Valmieras apkārtējo novadu - Kocēnu, Burtnieku un Beverīnas - skaistākajām, kā arī ne tik zināmajām vietām, saimniecībām un ražotnēm.

Stundu garas pilsētas ekskursijas cena 20 cilvēku grupai latviešu valodā ir 20 eiro, bet ekskursija angļu, krievu vai vācu valodā maksās 30 eiro. Maršruta gaitā tiks apskatīta Sv. Sīmaņa baznīca, Livonijas ordeņa pilsdrupas, Valterkalniņš, Valmieras muzeja Garšaugu dārzs un laivu piestātne, kā arī citi ne mazāk interesanti objekti. Gadījumā, ja vilinošāka šķiet iespēja iepazīt Valmieras apkārtējo novadu piedāvājumu, trīs stundu garas ekskursijas cena ir 30 eiro, savukārt svešvalodā - 40 eiro. Plānojot maršrutu, kurā pavadītais laiks pārsniegs 3 stundas, katras nākamās stundas cena būs 15 eiro (svešvalodā - 20 eiro).

Līdztekus esošajam piedāvājumam, tuvojoties kādām svinībām draugu, radu vai darba kolektīva lokā, Valmieras Tūrisma informācijas centrs aicina gaviļnieku pārsteigt, uzdāvinot dāvanu karti - ielūgumu ekskursijai gida pavadībā pa Valmieru vai tās apkārtējiem novadiem. Dāvanu kartes var iegādāties Valmieras Tūrisma informācijas centrā Rīgas ielā 10.

Tā kā ikviens viesis ir īpašs, ekskursija un tajā iekļautie apskates objekti, kā arī gidi tiek individuāli pielāgoti katras grupas vajadzībām. 

Lai nodrošinātu vissirsnīgāko uzņemšanu, Valmieras Tūrisma informācijas centrs aicina ekskursiju pieteikt vismaz trīs dienas iepriekš, zvanot pa tālruni 64207177, rakstot e-pastu: tic@valmiera.lv vai ierodoties personīgi Valmieras Tūrisma informācijas centrā Rīgas ielā 10.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!