Foto: AFP/Scanpix

Tiem, kas ir gana drosmīgi un piedzīvojumu kāri, pasaules lielākais naktsmāju izīrēšanas portāls Airbnb piedāvā piedalīties konkursā, kura uzvarētājs ar draugu vai partneri Visu svēto naktī jeb Helovīnā varēs nakšņot pasaules lielākajā kapā – Parīzes katakombās, kur mūža miegā jau dus seši miljoni.

Tiem, kas grib izbaudīt šo spocīgo piedzīvojumu, gan jābūt visai daiļrunīgiem un asprātīgiem, jo konkursā piedalīsies tie, kas 100 vārdu garā esejā "mājas saimniekam" (host) angliski vai franciski spēs vislabāk pamatot, kāpēc viņiem šķiet, ka tieši viņi ir gana drosmīgi, lai gulētu kapā. Eseja jānosūta līdz 20. oktobra pusnaktij, teikts Airbnb.com.

Foto: AFP/Scanpix

Labākās esejas autors Helovīna naktī varēs doties ekskursijā uz "Zemes centru" un uzzināt Parīzes katakombu šausminošo vēsturi. Tās tiek uzskatītas par pasaules lielāko kapu, jo tajās mūžīgo mieru (vai arī nē) radušas vairāk nekā seši miljoni dvēseļu. Lai arī tajās jau vairākus simtus gadu nevienu neapglabā, katakombās var redzēt kaudzēm galvaskausu un cilvēku kaulu. Vairāk par Parīzes katakombām un iespējām tās apskatīt, lasiet šeit.

Tāpat uzvarētājs, ja pēc ekskursijas nebūs zaudējis ēstgribu, saņems īpašas vakariņas un iespēju noklausīties privātu koncertu pasaules spocīgākajā vietā, sola Airbnb.com. Bet pirms naktsmiera labākie leģendu zinātāji pastāstīšot īpaši spocīgus stāstiņus un leģendas, kas garantēšot produktīvus murgus.

Balva paredzēta pārim vai, maksimums, diviem cilvēkiem, paredz noteikumi. Balvā iekļautas arī brokastis un pusdienas. Lai arī tiek nodrošinātas naktsmājas un guļasvieta, esot jaatceras, ka labierīcību šajā vietā gan nebūs, brīdina konkursa organizatori. Turklāt katakombas, kā jau kapi, nav diez ko silta vieta - tur parasti ir ap 14 grādiem pēc Celsija, tāpēc uzvarētājiem vajadzētu nodrošināt sev siltu apģērbu.

Airbnb.com regulāri organizē šādus eseju konkursus, kuru balva ir nakšņošana visneparastākajās pasaules vietās, kuras ikdienā nepiedāvā ceļotāju izmitināšanu, piemēram, pasaulē augstākajā vagoniņā Alpos vai Vīnes atrakciju parka Prātera ikoniskā panorāmas rata kabīnē un citur.

Vairāk informācijas par Parīzes katakombām mājaslapā: www.catacombes.paris.fr

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!