Foto: AFP/Scanpix

Jau nākamnedēļ daudzviet pasaulē atzīmēs Visu svēto dienu, bet latvieši šo laiku mēdz dēvēt arī par veļu laiku, tādēļ Tūrismagids.lv nolēma ielūkoties vienā no pasaules spocīgākajiem tūrisma objektiem – Parīzes katakombās.

Parīzes katakombas ir pazemes apglabājumu vieta Francijas galvaspilsētā, kas pieejama apskatei, un jau izsenis atzīta par vienu no pilsētas biedējošākajām vietām. Nav nekāds brīnums, ka daudzi runā, ka šajā vietā spokojoties.

Katakombas Parīzē mēdz dēvēt arī par pasaules lielāko kapu, jo tur atrodamas vairāk nekā sešu miljonu cilvēku mirstīgās atliekas.

18.gadsimta vidū Francija bija viens no politiskajiem un ekonomiskajiem centriem pasaulē. Šajā laikā ļoti ātri "auga" Parīze un arī tās iedzīvotāju skaits. Likumsakarīgi, ka pieauga arī mirušo skaits, un, tā kā pilsētā trūka vietas, kur zemes klēpī guldīt viņu mirstīgās atliekas, zem pilsētas tika izveidotas katakombas, pazemes ejas un tuneļi. Otrā pasaules kara laikā katakombas franču pretošanās kustība izmantoja kā slēptuvi no nacistiem.

Mūsdienās Parīzes katakombas ir viens no iecienītākajiem tūristu apskates objektiem Francijā. Katakombas ir oficiāls Parīzes muzejs. Ieeja Katakombās ir pie pilsētas agrākajiem Barrière d'Enfer vārtiem. Pēc tam jādodas 19 metrus dziļi pazemē pa spirālveida kāpnēm, lai nokļūtu īstā nāves valstībā ar miljoniem kaulu un galvaskausu. Šeit uzņemtas arī vairākas Holivudas filmas.

Interesanti, ka pērn pasauli pāršalca ziņa, ka Parīzes policija, kas uzrauga kārtību pilsētas katakombās, aizvien biežāk un biežāk saņem sūdzības no tūristiem, kuri pazemē regulāri uzduras pornoindustrijas darboņiem, kas nelikumīgi tur filmē pieaugušajiem domātas filmas un fotosesijas.

Vairāk informācijas par Parīzes katakombām mājaslapā: www.catacombes.paris.fr

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!