Britu laikraksts "The Daily Star" apkopojis astoņas trakulīgas idejas puišu ballītēm Eiropā ziemā. Un kā pirmā vieta, kur ieteikts doties gūt spilgtas emocijas, minēta mūsu Siguldas Bobsleja un kamaniņu trase.

Rakstā uzsvērts, ka tā nav izklaidēm pielāgota un modificēta trase, bet gan pavisam īsts sporta centrs, kurā trenējas Latvijas olimpiskā izlase. Tieši autentiskums un iespēja traukties lejup vairāk nekā 100 kilometrus stundā lielu ātrumu ir lietas, kas šo atrakciju padarījušas par vienu no iespaidīgākajām britu acīs.

Tāpat ieteikts doties uz skatu torni un izbaudīt apsnigušās Siguldas gleznaino ainavu. Savukārt pēc tam, kad gūta adrenalīna deva, laikraksts iesaka doties svinēt uz Rīgu, kas nosaukta par populārāko vietu "ballīšu zvēriem".

Foto: LETA

Pēc laikraksta aprēķiniem divas naktis Rīgā un izklaides bobsleja trasē izmaksā aptuveni 85 mārciņas jeb 120 eiro.

The Daily Star ziemas ballītēm iesaka arī bļitkošanu Lietuvā. Tāpat topā iekļauta slēpošana Francijas Alpos, hokejs Čehijā, izbrauciens ar haskiju pajūgu Poznaņā un SPA Krakovā. Ieteikta arī sērfošana Marokā, kas gan nav Eiropā.

Jau ziņojām, ka novembra sākumā "Lonely Planet" Latvijai piešķīra prestižo "Best in Travel 2016" titulu.

Siguldas bobsleja un kamaniņu trase ir starptautiskas klases kombinētā trase ar mākslīgā ledus segumu. Tās garums ir 1200 metru. Trase atklāta 1986. gadā, bet tās pirmsākumi meklējami jau 19. gadsimtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!