Foto: F64
Svinīgā sarīkojumā Londonā prestižais neatkarīgais ceļvežu izdevējs "Lonely Planet" pasniedzis balvu, kas apliecina – Latvijai piešķirts tituls "Best in Travel 2016" ("Vislabākais tūrismā 2016"), informē Inta Briede, Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) sabiedrisko attiecību speciāliste.

Jau ziņots, ka ceļvežu izdevējs "Lonely Planet", kas ir reizē viens no šā laika populārākajiem zīmoliem, publiskojis ekspertu ieteikto nākamajā gadā apmeklējamo tūrisma galamērķu sarakstu un tajā lasāms arī Latvijas vārds.

Paziņojot ekspertu lēmumu, sacīts: "Latvija ir moderni gaišs un mirdzošs Eiropas tūrisma galamērķis. Šī valsts lepojas ne tikai ar starptautiski nozīmīgām pilīm, atpūtas vietām un muzejiem plašā spektrā, augstu vērtējama ir arī Latvijas inovatīvā pavārmāksla."

Titula "Best in Travel 2016" apliecinājuma balva pasniegta svinīgā sarīkojumā Londonas Transporta muzejā 1. novembrī. Tūrisma attīstības valsts aģentūras tūrisma tirgus speciāliste Lelde Beņķe, balvu saņemot, pauda neslēptu prieku, un Latvijas tūrisma veicināšanai nozīmīgais brīdis tika iemūžināts vēsturiskās fotogrāfijās.

Izdevēja "Lonely Planet" drukātajos izdevumos un interneta vietnē izveidota īpaša nodaļa, kas veltīta titula "Best in Travel 2016" ("Vislabākais tūrismā 2016") ieguvējām valstīm. Par katru no 10 valstīm sagatavota publikācija, kas vietnes lietotājiem rada priekšstatu par katru titula īpašnieci.

Mūsu valsts aprakstā lasāms: "Latvija patiesi ir pelnījusi atzinību par panākumiem, kādus guvusi kopš brīvības atgūšanas, un tās lielo ieguldījumu seno tradīciju atjaunināšanā. Piemēram, pirts piedzīvojums liks mest kautrīgumu pie malas!"

TAVA direktora pienākumu izpildītāja Inese Šīrava atzīst: ""Lonely Planet" ieteikums apmeklēt Latviju nākamajā gadā ir nozīmīgs fakts mūsu valsts tūrismam. Pateicoties tam, ne mazums cilvēku dažādās pasaules malās uzzinās par mūsu valsti, par kuru iepriekš varbūt nebūs pat dzirdējuši. "Lonely Planet" sniegtā informācija par mūsu tūrisma piedāvājumu varētu būt arguments apmeklēt mūsu valsti arī tai lielajai ceļotāju daļai, kuri ir redzējuši daudzas valstis un aizvien meklē jaunus tūrisma galamērķus. Tūristi mūsdienās ir ļoti mobili, un labi ieteikumi tiek sadzirdēti."

Tituls "Best in Travel 2016" piešķirts 10 valstīm un reģioniem. Mārketinga aspektā tik nozīmīgajā sarakstā Latvijas vārds minēts blakus tādām lielvalstīm kā Japāna, ASV un Austrālija, kopā ar eksotisko Botsvanu, Urugvaju, Grenlandes salu Dānijā, Palau un Fidži. Tikai divas no ieteiktajām valstīm atrodas Eiropā – Polija un mūsu Latvija.

Sarīkojumā Londonā tika minēti faktori, kas tika ņemti vērā, ekspertiem izvērtējot galamērķus. Proti, novērtēta tūrisma galamērķu aktualitāte jeb piedāvājuma atbilstība mūsdienu ceļotāju prasībām, tas, vai galamērķis ir finansiāli izdevīgs ("value for money"), 2016.gadā paredzēto pasākumu programma un aplūkotas sevišķas, tikai konkrētajam galamērķim raksturīgas iezīmes.

Pēc TAVA vadītājas vārdiem, mūsu tūrisma augstais novērtējums nenozīmē tikai uzslavu un pagodinājumu, bet uzliek arī lielu atbildību attaisnot "Lonely Planet" pieredzējušo ekspertu uzticību.

"Lonely Planet" 2013. gadā nosvinēja 40. dzimšanas dienu. Kopš uzņēmuma izveidošanas klajā laisti 130 miljoni izdevumu par teju visiem pasaules tūrisma galamērķiem 13 valodās. Izdevums "Best in Travel 2016" sagatavots ne tikai angļu, bet arī vācu, franču, itāļu un krievu valodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!