Foto: Publicitātes foto

Ziema ir viens no tiem gadalaikiem, kad īpaši aicinām atbraukt uz dabiski relfejaināko un kalnaināko Latvijas pusi - Vidzemes augstieni. Šī ziemas sezona solās būt notikumiem īpaši bagāta Madonas pusē.

Tā kā šogad ziema mūs lutina ar bagātīgu sniegu un noturīgu salu, slēpošanas trases jau visu janvāri darbojas pilnā sparā. Madonas apkaimē ir gan augstākās kalnu slēpošanas trases Latvijā, gan arī distanču trases, kur baudīt ziemu, spēpojot pa pieputinātu mežu.

Lūk, ziemas prieku baudīšanas vietas Madonā un tās apkārtnē:

• sporta un atpūtas bāzes "Smeceres sils" distanču slēpošanas trases;
• atpūtas bāzes "Gaiziņš" slaloma un kameršļūkšanas trases;
• atpūtas kompleksa "Rēķu kalns" slēpošanas un tūbinga trases;
• Gaiziņkalna "Dāmu paradīzes" kalnu slēpošanas un kameršļūkšanas trases;
• pēc apjomīgas rekonstrukcijas durvis vērušas "Viešūra kalna" distanču un kalnu slēpošanas trases;
• brīvdienu mājas "Liepiņkalns" kalnu slēpošanas trase;
• viesu mājas "Šubrakkrasti" distanču slēpošanas trase un dabīgā ledus slidotava;
• Lubāna mitrāja informācijas centra mobilā zemledus makšķerēšanas sniega būda un Purvu bridēju organizētie pārgājieni ar sniega kurpēm Lubāna mitrājā;
• hokeja laukums – slidotava Madonā, Gaujas ielā.

Foto: Publicitātes foto.

Visas ziemas garumā Madonas novadā notiks arī dažādi aktīvās atpūtas, kultūras un izklaides pasākumi, piemēram, 30. janvārī Smeceres sila trasē notiks pasākums "Biatlons visiem", bet Lubānas mitrājā tajā pašā dienā paredzēts sniega kurpju salidojums un pārgājiens pa purvu. 30. janvārī Madonā notiks arī minirallijs. Ar visiem ziemas pasākumiem Madonā var iepazīties mājaslapā www.visitmadona.lv.

Pēc aktīvas atpūtas uz kalna vai trasē, pasākumu apmeklētājus, dalībniekus un vienkārši vērotājus Madonā aicina iegriezties gan omulīgajos slēpošanas kalnu krodziņos, gan arī citās ēdināšanas vietās Madonas pilsētā un ārpus tās, lai sasildītos pie tējas tases vai pamielotos ar gardiem, Madonas novadam raksturīgiem ēdieniem, kas noskaidroti īpašā konkursā. Tajā pērn uzvarējusi tomātu zupa ar kazas sieru, bet piedāvājumā ir vēl citas neparastas garšas. Skatīt pilno piedāvājumu šeit.

Ja Madonas novadā esat iecerējuši uzkavēties vairāk par vienu dienu – naktsmītņu saraksts pieejams šeit.

Madonas novada pašvaldības Tūrisma informācijas centra adrese: Skolas iela 10a, Madona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!