Foto: AFI
Lielākajā Ziemeļvalstu tūrisma izstādē "Matka 2014" Helsinkos (Somijā) no a atklāts unikāls tūrisma maršruts "Via Hanseatica", kas pirmo reizi savieno trīs valstis – Krieviju, Igauniju un Latviju. Apmeklētājus īpaši ieinteresējis jaunā maršruta plānotājs.

Tūristiem tika sniegta iespēja iepazīties ar kolorīto tūrisma piedāvājumu trīs valstīs, izmantojot mūsdienīgus rīkus – jaunu mājaslapu www.viahanseatica.info un ceļojuma plānotāju www.travel.viahanseatica.info.

Tieši ceļojuma plānotājs bija tas, kas jo īpaši piesaistīja somu publikas uzmanību – vienlīdz labs informācijas avots tas būs gan individuālajiem tūristiem, gan arī tūroperatoriem, ļaujot kvalitatīvi izplānot ceļojumu, portālu "Delfi" informē projekta īstenotāji.

Īpaši nozīmīgi – ceļojuma plānotājs piedāvā arī laika grafiku, ļaujot tūristam apjaust objekta apskatei un pārbraucieniem nepieciešamo laiku. Domājot par tūristu ērtībām, pēc maršruta izveides, to iespējams arī saglabāt un izdrukāt.

Jau februāra sākumā "Via Hanseatica" piedalīsies tūrisma izstādē "Reisen 2014" Hamburgā, Vācijā. Februāra vidū plašākai sabiedrībai būs pieejama arī "Via Hanseatica" mobilā aplikācija.

"Via Hanseatica" Krievijā, Igaunijā un Latvijā vijās cauri lielākām un mazākām pilsētām no pašas Sanktpēterburgas, cauri Narvai- Ivangorodai, Hanzas pilsētai Tartu, robežpilsētām Valgai-Valkai un Hanzas pilsētai Valmierai, lai visbeidzot caur Siguldu noslēgtos Rīgā.

Maršruts aicina doties uz vietām, kas ir ārpus lielajām pilsētām, lai izbaudītu neskartu dabu un ļautu tūristiem piedzīvot patiesi ko interesantu. "Via Haseatica" piedāvā iepazīties ar pārsteidzoši bagātu kultūrvēsturisko mantojumu un ceļā sastaptie vietējie iedzīvotāji izrādīs savu viesmīlību un savai valstij tik raksturīgo dzīvesstilu un tradīcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!