Turpinot Latvijas pilsētu un novadu svinības, šajā nedēļas nogalē līksmos Valmieras pilsēta, tās iedzīvotāji un viesi. Svētki norisināsies no 6. līdz 8. augustam, šogad atzīmējot nu jau 732. pilsētas jubileju. Gaidot nedēļas nogali, piedāvājam aplūkot fotogrāfijas no LNA Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīva, kas ataino Valmieras panorāmu 20. gadsimta sākumā, ļaujot redzēt, kā mainījušās pilsētas ielas un ēkas.

Fotogrāfijas, kas uzņemtas vēl tālajā 20. gadsimta sākumā, apliecina, ka šo gadu laikā pilsēta nav stāvējusi uz vieta, bet ir attīstījusies un uzplaukusi vēl vairāk. Fotogrāfijās ir iemūžinātas tādas pilsētas vietas kā Rīgas iela, pilsdrupas, Jurģa iela, kā arī pilsētas panorāma kopumā.

Gadu gaitā Valmiera nav zaudējusi savu spožumu un eleganci, tā joprojām ir iecienīta un ļoti dzīvīga Latvijas pilsēta. Katrs pats par to varēs pārliecināties klātienē, ja šajā nedēļas nogalē ir ieplānojis turp doties.

Raksts turpinās pēc foto galerijas.

Krāšņie pilsētas svētki tiks atklāti jau piektdien, 6. augustā, ar svētku gājienu "Valmiera lepojas", kas svinīgi vedīs no Vienības laukuma līdz laukumam pie Hanzas sienas. Šajā gājienā aicināts piedalīties ikviens. Ja līdz šim neesi pieteicies dalībai tajā, droši tam varēsi pievienoties svinību dienā. Pēc gājiena norisināsies svētku atklāšanas koncerts. Garlaikots nebūs neviens – ne skatītājs, ne mākslinieks, jo paredzēta arī kopīga sadziedāšanās.

Kā ierasts, Valmieras svētku pirmajā dienā būs arī brīvdabas kino vakars laukumā pie Hanzas sienas. Tiks rādīta latviešu kino klasika – "Vella kalpi", kā arī citas filmas. Saglabāta tiks arī tradīcija ar svētku skatuvi, kas visu trīs dienu garumā atradīsies pilsētas centrā – laukumā pie Hanzas sienas. Uz tās piektdien pulksten 22 kāps grupa "The Sound Poets" un vakarā būs balle ar grupu "Vēja radītie". 

Sestdien tur tiks uzvesta izrāde bērniem "Sunītis un Kaķenīte". Savukārt vakarā laukumā pie skatuves visi varēs pulcēties uz svētku noslēguma koncertu ar "Slaveno Jersikas orķestri", Igo Fominu, Samantu Tīnu un grupu "DaGamba". Svinības lustīgi tiks noslēgtas ar balli līdz pat rīta gaismai ar brāļiem Auzāniem.

Šogad jaunums būs "Senioru parks", kas aicinās vienkopus pulcēties azartiskus un aktīvus seniorus, lai nodotos galda spēlēm, kā arī gūtu muzikālu baudījumu. Parks senioriem atradīsies laukumā pie Valmieras pilsētas pirts.

Tāpat padomāts būs arī par mazākajiem svētku apmeklētājiem – Vecpuišu parku pārveidojot par Bērnu un jauniešu parku. Tur norisināsies radošās darbnīcas un citas aktivitātes.
Tāpat visu svētku garumā būs iespēja piedalīties pludmales volejbola turnīrā, velo braucienā ģimenēm, orientēšanās sacensībās, Latvijas minifutbola čempionāta Vidzemes posmā, "Tiltu skrējienā" un citur. Vairāk par Valmieras pilsētas svētku svinību norisi lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!