Jau pēc nepilna mēneša, 9. un 10.maijā, uz Latvijas un Igaunijas robežu aicina garšīgākais pavasara piedzīvojums – 13.Lielais labdarības robežtirgus, kurā dalību apstiprinājuši jau vairāk nekā 70 tirgotāju – pieteikušies ir gan amatnieki, gan ēdienu, stādu un rūpniecības preču tirgotāji, kā arī mājražotāji, portālam "Tūrismagids.lv" vēsta Valkas novada domes pārstāve Zane Brūvere.

9.maijā plkst. 10.00 notiks pērn aizsāktā tradīcija – konkurss gaļas ražotājiem jeb 2.Starptautiskais gaļas un desu festivāls. Aicinām piedalīties hobijkulinārus, mājražotājus un uzņēmējus, kas ražo gaļas izstrādājumus. Desu, gaļas izstrādājumu un žāvējumu kvalitāti vērtēs starptautiska žūrija. 10.30 uz koncertu aicinās amatieru kolektīvi, bet 14.00 Valgā, "Rimi" stāvvietā norisināsies Strītbola turnīrs. Pirmās dienas izskaņā plkst.19.00 visi aicināti lustēties zaļumballē, ko uzsauks pasākuma organizatori!

10.maijā pirmo reizi tiks rīkots gaļas grilēšanas konkurss, kurā individuālie dalībnieki vai komandas varēs parādīt savas prasmes gaļas marinēšanā un cepšanā. Būs iespēja marinēt gaļu uz vietas, kā arī pārsteigt žūriju un robežtirgus apmeklētājus ar mājās marinētas gaļu. Konkursa dalībnieki tiks vērtēti, labākie – apbalvoti. 10.30 māmiņām koncertu sniegs Valkas bērni, savukārt plkst.12.00 māmiņas sveiks mazie valdzēnieši.

Ar konkursa nolikumiem var iepazīties Valkas novada mājas lapā www.valka.lv sadaļā "Robežtirgus". Dalību tajos var pieteikt, rakstot uz e-pastu sniedze.ragze@valka.lv, kā arī zvanot pa telefonu +371 26488684 Sniedzei Ragžei.

Savukārt amatnieki, mājražotāji, rūpniecības preču tirgotāji un citi var pieteikties dalībai tirgū Latvijas-Igaunijas institūtā Semināra ielā 29, Valkā vai zvanot un rakstot: +37164781193, +37129158517, instituts@valka.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!