Foto: Shutterstock
Codes pagasts Pilsmuižkungos jau vairākus gadus ir īpaša trušu valstība - tur ir gan pilis, gan nelielas mājiņas, kurās valda truši - 65 šķirņu pūkaiņi. Šogad pilsētiņa tiekot pārbūvēta, uzceļot 16 jaunas un interesantas mājas, kā arī pārveidojot un pielāgojot vecās, stāsta pilsētiņas saimnieks un autors Ojārs Narvils.

Šajā sezonā pilsētiņa tikšot padarīta funkcionālāka, jo līdz šim mājiņas un citas celtnes bijušas tikai skaistas no ārienes, tagad tajās būšot gan dzirdinātavas, gan dzemdību telpas un vēl daudz kas cits, stāsta saimnieks, kam pašlaik esot darba pilnas rokas, jo Lieldienās truši ar visām pilīm dodas arī "viesizrādēs" uz Rīgu - visas četras brīvdienas tie ir sastopami "Lido" atpūtas centrā un pie "Elkor Plaza" tirdzniecības centra.

Foto: Publicitātes foto

Trušu pilsētiņas iemītnieki gaidot ciemiņus katru dienu arī Codē. Narvils stāsta, ka tāda noteikta darba laika nemaz neesot - ikviens tiekot uzņemts un gaidīts, kaut vai vēlu vakarā vai agri no rīta. Tomēr mājaslapā gan minēts, ka trušu "pieņemšanas laiks" ir no plkst. 9.00 - 21.00, bet grupiņas iepriekš vajadzētu pieteikt, ja vēlaties arī plašāku stāstījumu un ekskursiju.

Mazajiem apmeklētājiem patiks ne vien trusīši, kas mājiņās mitinās gan pa vienam, gan veselām saimēm, bet arī citi zvēriņi, kas "draudzējas" ar garaušiem - kaziņas, rukši un citi. Lieldienas, iespējams, ir īstais laiks, lai ne vin gaidītu zaķi ciemos, bet arī apciemotu trusīšus paši. Lai nokļūtu līdz pilsētiņai, jābrauc pa Bauskas šoseju līdz Codei. Šosejas kreisajā pusē atradīsiet Pilsmuižkungu saimniecību.

Vairāk informācijas: trusupilsetina.lv

premium-wordpress-themes.org

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!