Gribi redzēt 2013. gada rudens krāsas un pavadīt aizraujošu brīvdienu ārpus Rīgas mūriem? Tad 12. oktobrī dodies uz Rīgas Centrālo staciju, sameklē vilcienu Nr. 646 un dodies uz Valmieru! Kad beidzamo reizi jautrā pulciņā esi braucis ar vilcienu izklaidēties? Nu ir tāda iespēja!

Galapunkts – Valmiera!

Valmieras pilsētas pašvaldība sadarbībā ar AS "Pasažieru vilciens" rīko tautas ekskursiju ar vilcienu "Rudens krāsas Valmierā". Vietu skaits ierobežots: Valmieras pilsētu un apkārtējos novadus šoreiz varēs iepazīt tikai 200 tūristi, Vilciens Nr. 646 no Rīgas Centrālās stacijas aties plkst. 10.36 un Valmieras dzelzceļa stacijā pienāks pulksten 13.

Izvēlieties sev atbilstošāko ekskursiju maršrutu:

1. "Oranžais vilinājums". Varēs iepazīt mītisko svētvietu Zilaiskalns, grezno Dikļu pili un aizraujošo dzejnieka Vika pasaku parku (ekskursijas cena 2 lati).

2 "Pa zelta pēdām". Viesošanās zemnieku saimniecībā "Vildēni", kur varēs aplūkot vairāk nekā 20 dažādu šķirņu eksotiskos dzīvniekus, apmeklēt atpūtas kompleksu "Avoti" (būs iespējams apskatīt divkārtējā olimpiskā čempiona BMX riteņbraukšanā Māra Štromberga riteni, fotogrāfijas un sacensību trofejas. Turpat varēs iziet labirintu – dabas taku "Koku skola" un 2 km garajā trasē atklāt dažādus noslēpumus (ekskursijas cena – 2 lati).

3. "Sarkanā nama noslēpums". Ekskursija dos iespēju izzināt Valmieras drāmas teātra dzīvi aiz priekškara, redzēt seno Valmieru, kā arī vizināties ar Gaujas tramvaju, klausoties aizraujošus stāstus par Valmieras nosaukuma rašanos, "Kazu krācēm" un "Titāniku" (ekskursijas cena – 3 lati).

4. "Gardēža zaļā pastaiga". Iespējams izbaudīt zaļās Valmieras spēku Sajūtu takā un Gaujas stāvajos krastos, kā arī doties īstā piedzīvojumā uz "Valmiermuižas alus" darītavu (iepazīšanās ar alus gatavošanas procesu) un degustēt dažādas alus šķirnes, baudīt īpašas uzkodas. Šī ekskursija pa Valmieru būs īstas gardēžu brīvdienās (ekskursijas cena – 3 lati).

Īpašas "odziņa" visām tūristu grupām Valmierā:

  • tradicionālā Simjūda gadatirgus apmeklējums (tirgotāji, amatnieki un mājražotāji piedāvās savus produkciju);
  • jauniešu kora "Balsis" koncerts "Par mīlestību" (plkst. 15 yas ieskandinās Valmieras Kultūras centru. Koncertā piedalīsies dejotāja Ieva Kemlere un instrumentālais ansamblis "Tango Sin Quinto". Diriģents – Ints Teterovskis. Biļešu cena – Ls 2, skolēniem un pensionāriem – Ls 1.

Dienas noslēgumā, plkst. 18.16, no Valmieras dzelzceļa stacijas vilciens Nr. 853 tautas ekskursijas dalībniekus vedīs atpakaļ uz Rīgu.

Tā kā vietu skaits katrā no ekskursiju grupām ir ierobežots, dalībniekiem iepriekš jāpiesakās Valmieras Tūrisma informācijas centrā, zvanot pa tālruni 64207177 vai sazinoties e-pastā tic@valmiera.lv.

Vilciena biļetes cena no Rīgas uz Valmieru ir 2.95 lati.

Uz tikšanos Valmierā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!