Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA) izveidojusi piecus jaunus videoklipus, lai reklamētu Latviju un tās novadus. Katra novada iepazīšanai izveidots savs videoklips, bet viens simboliski aptver visu mūsu valsti un vēsta par lielāko dabas bagātību - jūru un tās piedāvātajiem labumiem.

Galvenais uzsvars šajos video likts uz sajūtām, ko var iegūt Latvijā. To devīze ir "Open your senses. LATVIA" ("Atveries sajūtām.Latvija" - angļu val.)

"Jaunajās īsfilmās izmantoti materiāli no TAVA videofilmu krātuves un reģionu iesūtītie video. Taču šai reizē videostāsts veidots īss un ļoti koncentrēts, lai paplašinātu lietošanas iespējas. Klipu montāžas pamatā ir ideja par piecām maņām, kas ļauj atklāt katra novada burvību. Tā tiek radīts priekšstats ne tikai par mūsu zemes skaistumu, ko var aptvert ar acīm, bet arī pastāstot par tās smaržām, skaņām, garšu un faktūru," stāsta TAVA tūrisma mārketinga speciāliste Liene Pīpkalēja.

Videoklipi jeb videostāsti izveidoti, sākotnēji meklējot risinājumu, kā koncentrētā veidā, spilgtā vizuālā valodā uzrunāt Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē ārvalstu viesus un radīt viņiem priekšstatu par Latviju kā pievilcīgu tūrisma galamērķi, teikts TAVA mājaslapā. Tagad videoklipus var noskatīties Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, kur Briseles politiķiem un ierēdņiem, ārvalstu žurnālistiem un citiem prezidentūras viesiem tie noder par savdabīgu mūsu valsts vizītkarti. Tos var noskatīties arī aģentūras mājaslapā. 

Videoklipi tapuši TAVA sadarbībā ar uzņēmumu "Magnafield". Šobrīd tie ieskaņoti angļu valodā, bet tiem paredzēti arī titri latviešu, vācu un krievu valodā, sola TAVA.

Jaunie videoklipi jau demonstrēti nule kā aizritējušajās starptautiskajās nozares izstādēs – "Vakantiebeurs" Nīderlandes pilsētā Utrehtā un "Matka" Somijas galvaspilsētā Helsinkos valsts nacionālajā stendā, un tie tiks izrādīti dažādos mārketinga pasākumos arī turpmāk, teikts TAVA mājaslapā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!