Pateicoties labvēlīgajiem laikapstākļiem, Siguldas slēpošanas trases daļēji atvērtas jau nedēļu, savukārt no šīs nedēlas nogales arī visas slēpošanas trases gatavas atklāt sezonu teju ar pilnu jaudu. Darbošoties gan distanču slēpošanas trases, gan mazie kalni iesācējiem un lielie kalni sportiskiem nobraucieniem, turklāt darbu sākusi arī slidotava, pastāstīja Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā.

Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centra distanču slēpošanas trasē slēpotājiem pieejams 1,2 kilometrus garš un 6 metrus plats aplis ar ievilktu klasikā slēpojuma sliedi. Sportiskākam slēpojumam trasē izveidoti vairāki sniega kalniņi, savukārt iesācējiem piemērotāks būs 200 metrus garš stadiona aplis gan klasikas, gan slidsoļa apgūšanai. Darbojas arī inventāra noma, serviss, pieejamas dušas, pirts un Concept2 SkiErg trenažieris. Instruktora pakalpojumi pieejami pēc iepriekšēja pieteikuma. Trase atvērta darba dienās no plkst.15.00 līdz plkst.20.00, otrdienās un ceturtdienās līdz plkst.21.00, brīvdienās no plkst.10.00 līdz plkst.20.00 sestdienās un plkst.18.00 svētdienās. Aktuālā informācija: www.tourism.sigulda.lv.

Arī Siguldas Pilsētas slēpošanas trase uzsākusi sezonu, atverot Lielā kalna labo pusi. Tajā darbojas T-bar pacēlājs. Servisa ēkā pieejama inventāra noma un serviss. Trase atvērta darba dienās no plkst.12.00 līdz plkst.21.00, sestdienās no plkst.9.00 līdz plkst.21.00, svētdienās no plkst.9.00 līdz plkst.20.00. Sniega daudzumam trasē var sekot līdzi www.ocs.lv webkamerās.

Tāpat arī Kaķīškalna slēpošanas trase jau piektdien no plkst.14.00 gaida visus slēpot gribētājus uz Lielā kalna. Darbojas pacēlājs, un servisa ēkā būs pieejama inventāra noma, kā arī instruktora pakalpojumi slēpotājiem un snovotājiem. Vecāki var pieteikt bērnus Kaķīškalna slēpošanas skoliņā. Nodarbības notiek sestdienās un svētdienās no plkst.11.00. Trase atvērta darba dienās no plkst.14.00 līdz plkst.22.00 un brīvdienās no plkst.9.00 līdz plkst.22.00.

Kā jaunumu šogad Kaķīškalns piedāvā slidotavu. No 10.decembra būs pieejama arī slidu noma, bet līdz tam Kaķītī ikviens var slidot ar personīgajām slidām. Vairāk informācijas: www.kakiskalns.lv.

Kordes trase uzsākusi sezonu ar Mazā kalna atvēršanu, darbojas pacēlājs. No otrdienas līdz svētdienai trasē pieejami instruktora pakalpojumi, brīvdienās no plkst.12.00 līdz plkst.14.00 pieejamas nodarbības slēpošanas skoliņā. Trase atvērta darba dienās no plkst.14.00 līdz plkst.22.00 un brīvdienās no plkst.10.00 līdz plkst.22.00. Aktuālā informācija: www.kordestrase.lv.

Reiņa trasē turpina darbojas Lielais kalns, iesācēju kalns un puse bērnu parka, kā arī lentas pacēlājs. Servisa mājā pieejama inventāra noma un instruktora pakalpojumi. Vecāki aicināti pieteikt pašus mazākos Reiņa trases bērnu slēpošanas skoliņā. Trase atvērta darba dienās no plkst.14.00 līdz plkst.22.00, sestdienās no plkst.10.00 līdz plkst.22.00 un svētdienās no plkst.10.00 līdz plkst.20.00. Aktuālā informācija: www.reinatrase.lv.

Par to, ko vēl apskatīt Siguldā, lasiet Tūrismagids.lv rakstā par pilsētas apskates objektiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!