Nav jābrauc tālu prom uz ārzemēm, lai ieraudzītu ko jaunu un pārsteidzošu, jo mūsu skaistajā Latvijā ir vēl daudz neatklātu vietu. Vai zini, ka mums pašiem ir sava sērfotāju un dzintara meklētāju paradīze? Tūrisma izstādē-gadatirgū "Balttour 2015" varēšot atklāt Pāvilostas novada tūrisma bagātības, stāsta Inese Libere, izstādes mediju koordinatore.
Apmeklētāji varēs uzzināt gan par Pāvilostas novada atpūtas vietām, gan ceļojumu maršrutiem, svētkiem un dažādiem pasākumiem – Zvejnieku svētkiem, mūzikas un mākslas festivālu "Zaļais stars", pilsētas un pagasta svētkiem, kā arī daudz citiem izklaidējošiem pasākumiem. Interesants ir arī veikparka piedāvājums un laivošanas maršruti Durbes, Tebras un Rīvas upē, ko vērts izpētīt, domājot par nākamo atvaļinājumu.

Sērfotāju un dzintara meklētāju paradīze


Foto: Publicitātes attēli

Baltijas jūras viļņu apskaloto Pāvilostas novads piemērots klusuma, miera un dabas baudītājiem. Šis novads vilina ar neskarto dabu un jūras šalkoņu, kas kļuvusi par sērfotāju un dzintara meklētāju paradīzi. Vēl bez miera un klusuma baudīšanas Pāvilostas novadā noteikti vajag izbaudīt arī aktīvo atpūtu – jāizbrauc ar Pāvilostā būvētajām koka laivām pa Sakas upi vai jūru, jāuzkāpj Akmeņraga bākā, jānoķer vējš, sērfojot jūrā, kā arī jānogaršo vietējo meistaru kūpinātās zivis un īsta lauku rudzu maize!

Pastaigas dabas mīļotājiem


Interesenti izstādē varēs uzzināt par iespējām Pāvilostā kopā ar draugiem vai ģimeni zinošu gidu pavadībā doties pastaigās un iepazīt novada bagāto un skaisto dabu – vērtīgus dabas liegumus, stāvkrastus, retus un aizsargājamus augus, tajā skaitā arī zilpodzi, kas grezno Pāvilostas novada ģerboni. Tāpat gan grupām, gan individuālajiem tūristiem ir iespēja iepazīt dabu, baudot pļavas un meža delikateses, kā arī veidojot smilšu mandalas.

Atklāj vēsturi izzinošās ekskursijās



Kultūras un vēstures mīļotājus Pāvilostas novada stendā aizraus stāsti par izzinošajām ekskursijām Vērgales muižas kompleksā. Viena no kompleksa ēkām ir Vērgales pagasta muzejs, kurā saglabājies viens no lielākajiem manteļskursteņiem Kurzemē, savukārt Pāvilostas novadpētniecības muzejs ir bagāts ar savu iespaidīgo muzeja krājumu. Šeit ikviens ir aicināts apmeklēt plašās muzeja ekspozīcijas un laivu māju, uzzināt ko jaunu par dzintaru smelšanu un pat sagaidīt pārsteigumu.

Vēl Pāvilostas novadā atrodas piekrastei raksturīgas mazas un šarmantas baznīcas, kas glabā gadsimtiem senus stāstus. Lai saglabātu liecības par Kurzemes zvejnieku darbu un sadzīvi, Vērgales pagasta Saraiķos ir izveidota ekspozīcija "Kurzemes zvejnieka sēta". Te var aplūkot gan zvejas rīkus un sadzīves priekšmetus, gan arī nogaršot kaut ko no zvejas vīru galda. Var arī doties aizraujošā lidojumā ar gaisa balonu, gūstot neaizmirstamas emocijas Kurzemes debesīs.

Visus ūdens priekus var izbaudīt Pāvilostā


Foto: Publicitātes attēli

Pāvilosta
ir viena no retajām vietām Latvijā, kur tūristi vēl var doties jūrā ar īstu zvejas kuģīti vai mierīgos izbraucienos ar Pāvilostā gatavotām koka laivām. Tāpat var burāt ar ātrajiem katamarāniem "TOPCAT" vai arī doties izbraucienos ar kanoe laivām, jūras kajakiem un kuteriem.

Pāvilostas stendā izstādē varēs noskaidrot, kur zinošu instruktoru pavadībā var apgūt prasmes sērfošanā uz "SUP" dēļa, kā un kad darbojas jauniešu sērfklubs, kā arī par citām aktivitātēm, kas ir pieejamas vasarā.

Vietējo labumu baudīšana



Vietējie novadnieki lieliski prot parūpēties par atpūtnieku labsajūtu un garšas kārpiņām – ar svaigi kūpinātām zivīm, pašceptu maizi, medu, pašu vāktām tējām un smaržīgām slotiņām silti izkurinātā pirtiņā. Pāvilostas novadā gaidīts būs ikviens. Vairāk:
www.pavilosta.lv

Kā zināms, "Balttour 2015" notiks no 6. līdz 8. februārim. To rīko Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācija (ALTA) un nodrošina Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1. Ēģipte – "Balttour 2015" partnervalsts. Vairāk par izstādi: www.balttour.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!