Foto: Privātais arhīvs

Sestdien, 12. septembrī, pulksten 16 dzejnieks Jānis Rokpelnis un vokālais ansamblis "Putni" uzstāsies Dzejas dienām veltītā programmā Ērmaņu muižā.

Pasākumā būšot jūtama mūsdienu romantiku uz pozitīvas, aizraujošas un tai pašā laikā – izglītojošas nots, uzsver pasākuma rīkotājs un muižas saimnieks - komponists Uģis Prauliņš.

Pasākuma gaisotni papildināšot arī leģendārā fotomākslinieka Gunāra Bindes darbu izstāde.

Jānis Rokpelnis ir savas paaudzes (Uldis Bērziņš, Leons Briedis) viens no būtiskākajiem dzejniekiem, progresīvās domas paudējiem. Filozofa izglītība ļāvusi ražīgi strādāt par scenāristu, atdzejotāju, autoru literatūras preses izdevumos. Par literāro darbību saņēmis Aleksandra Čaka un Ojāra Vācieša prēmijas, kā arī Dzejas dienu, Baltijas asamblejas un Literatūras gada balvas.

Sieviešu vokālais ansamblis "Putni" ir pirmā profesionālas ievirzes akadēmiskā sava žanra vienība Latvijā, tās sastāvā – profesionālo koru mākslinieces. Antras Dreģes vadībā iestudēti un pirmatskaņoti tuvu pie 100 latviešu un visdažādāko pasaules tautu komponistu jaundarbiem.

Tomēr visam pasākumam lielāko šarmu piešķir norises vieta - vēsturiskā Ērmaņmuiža. Kas tad ir Ērmanis? Tas ir vēsturiskais muižas nosaukums no 19. gadsimta, kas radies no vārda "Hermann" (vācieši H neizrunā), stāsta muižas saimniece Inga Prauliņa. "Visu Alūksni un tās apkārtni 18. gadsimtā nopirka Otto Hermans fon Fītinghofs. Ērmaņu muižu (Hermannhof) visticamāk būvējis viņa dēls vai mazdēls. Blakus ir arī Annas muiža, jo Otto sievas vārds bija Anna." Vairāk par skaisto Ērmaņu muižu lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!