Foto: Publicitātes foto

Rīgas svētku laikā Rīgas satiksme Retro tramvajā piedāvāšot pasažieriem gida pakalpojumus bez papildu maksas, pastāstīja Viktors Zaķis, "Rīgas satiksme" preses sekretārs. Brauciena laikā gids stāstīšot ne vien par maršruta apkārtnē esošajiem kultūrvēsturiskajiem objektiem, bet arī par Rīgas tramvaja vēsturi un Retro vagoniņa tapšanu.

Gida stāstījumu varēs klausīties reisos no Ausekļa ielas sestdien, 15.augustā, pulksten 14.00 un 15.34 un svētdien, 16.augustā, pulksten 10.45 un 12.30, kā arī no Mežaparka sestdien, 15.augustā, pulksten 14.59 un 16.29 un svētdien, 16.augustā, pulksten 11.54 un 13.24.

Tramvaja maršruts jau vairākus gadus rīdziniekiem un pilsētas viesiem ērti ļauj iepazīt galvaspilsētu. Retro tramvajs kursē pa maršrutu no tramvaju galapunkta Ausekļa ielā līdz galapunktam Mežaparkā. Brauciens vedīs gar senatnīgo Kronvalda parku. Nākamā pietura – Latvijas Nacionālais teātris. Tas kā pilsētas Otrais teātris jeb Rīgas Krievu teātris tika atvērts 1902. gada septembrī. Tālāk maršruts ved pa 19. gadsimta piecdesmito gadu beigās izveidoto Zigfrīda Annas Meierovica bulvāri. Šo nosaukumu tas ieguva tikai 1929. gadā par godu traģiski bojā gājušajam Latvijas ārlietu ministram. Pēc tam Retro tramvajs virzās pa Krišjāņa Barona ielu, kura izveidojusies 1858. gadā – Rīgas vaļņu nojaukšanas laikā – pāri Pilsētas kanāla tiltam savienojot Vecrīgu ar Pēterburgas priekšpilsētas Lielo Pirts ielu un tādējādi radot Audēju ielas turpinājumu bulvāru rajonā. No Matīsa ielas, kas Rīgas ielu sarakstā pirmo reizi minēta 1810. gadā kā Lēģera iela, bet savu tagadējo nosaukumu ieguvusi 1885. gadā, Retro tramvajs nonāk Miera ielā. Par tādu tā gan kļuvusi 1859. gadā. Pēc Brasas tilta pārbraukšanas pasažieri nonāk Čiekurkalnā un gar Rīgas Meža kapiem, kuri formāli sadalīti divās daļās, dodas uz brauciena galamērķi Mežaparkā.

Biļetes cena arī svētkos būšot nemainīga – divi eiro (bērniem līdz septiņu gadu vecumam bez maksas). Biļete jāiegādājas pie tramvaja vadītāja un ir derīga vienam braucienam līdz maršruta galapunktam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!