Foto: Publicitātes foto
Šī nedēļas nogale neapšaubāmi paies piejūras festivāla "Positivus" zīmē, taču arī citviet Latvijā nedēļas nogalē risināsies interesanti pasākumi, kas solās piedāvāt iespēju brīnišķīgai vasaras atpūtai. aizraujoši un lielisku atpūtu sološi pasākumi.

Aviācijas festivāls Madonas novada Degumniekos ar dažādu lidaparātu paraugdemonstrējumiem un cienījamu muzikālo programmu, vai vērienīgas Līvānu pilsētas 88 gadu jubilejas svinības ir tikai divi piemēri. Lai gatavošanās nedēļas nogales ceļojumam būtu vieglāka, Tūrismagids.lv piedāvā iepazīties ar astoņiem, mūsuprāt, spilgtākajiem nedēļas nogales pasākumiem Latvijā. Protams, neskaitot "Positivus"!

Festivāls 'Dzīres Kuldīgā'


Foto: Publicitātes foto

Jau deviņpadsmito gadu jūlija trešajā nedēļā – no 17.līdz 20.jūlijam – notiek pilsētas festivāls "Dzīres Kuldīgā". Atšķirīgs no citu pilsētu svētkiem ir gan nosaukums, gan arī saturs - te baudāmi oriģināli kuldīdznieku pasākumi, svētkiem īpaši radītas izrādes. Pavisam svētku gaitā noritēs 150 dažādi pasākumi, kuros varēs atpūsties, izklaidēties un radoši darboties.

Kā ierasts, neizpaliks svētku atklāšana, Alekšupītes skrējiens un karnevāls, "Dzīru" gājiens, lielā balle un noslēguma koncerts Rātslaukumā.

Pasākumi, kurus noteikti ir vērts apmeklēt: ceturtdien, 17.jūlijā, plkst.23.30 – dzīru atklāšana un salūts Ventmalā pie Alekšupītes ietekas, kur godinās veco ķieģeļu tiltu 140.jubilejā un pirmatskaņojumu piedzīvos Valda Zilvera un Jāņa Petera kopīgi radītais veltījums Kuldīgas tiltam. 17.un 18.jūlija nakts stundās Kuldīgas ielās un pagalmos rosīsies dažādu žanru ārzemju un pašmāju mākslinieki - muzicēs savdabīgs koku duets no franču grupas "Du O des Branches", beļģu grupa "Cie des Quatre Saisons" ar karuseli "Ceļojošais koks", "Cie Retouramont" gaisa akrobāti.

Piektdien,18.jūlijā plkst. 22.00 Kuldīgas pilsētas estrādē izskanēs vērienīgs brīvdabas koncerts "Vinila valdzinājums". Koncertā atskaņos muzikoloģes Daigas Mazvērsītes atlasīti latviešu un ārzemju komponistu skaņdarbi un dziesmas, tautas mūzika, operešu melodijas. Repertuāru aranžējis Juris Vaivods. Koncertā solījis piedalīties arī Raimonds Pauls. Solisti - Normunds Rutulis, Ingus Pētersons, Andris Daņiļenko, Andris Ērglis, Artis Robežnieks, Atis Ieviņš, Vineta Elksne, Ieva Sutugova, Aija Vītoliņa, Ērika Eglija un citi.

Sestdien, 19.jūlijā, rīta pusē – Amatnieku tirgus lustes 1905.gada parkā, Rātslaukumā, Liepājas un Pils ielās, savukārt plkst.16.00 – atrakcija "Zelta ikrs" Alekšupītē, bet plkst. 18.00 – tradicionālais ekstrēmais Alekšupītes skrējiens un ūdens karnevāls.

Plašāk lasiet www.kuldiga.lv.

'Instrumentu' koncertšovs Cēsīs


Foto: Publicitātes foto

Cēsīs nedēļas nogalē turpinās Cēsu mākslas festivāls, piedāvājot kamermūzikas koncertus, skatīties filmas un vērot grandiozu grupas "Instrumenti" koncertšovu.

Piektdien, 18.jūlijā, plkst.20.00 Cēsu Sv.Jāņa baznīcā klausītājus priecēs operdziedātāja Inese Galante ar solokoncertprogrammu, kas tapusi sadarbībā ar ērģelnieku Aivaru Kalēju. Koncertā dominēs baroka un romantisma laikmeta atmosfēra, skanēs Baha, Hendeļa, Vivaldi, Albinoni, Stradellas mūzika, Sensānsa "Gulbis" un Šūberta "Ave Maria".

Sestdien, 19.jūlijā, plkst.17.00 tiks godināts sava laika icilākais Latvijas bass Nikolajs Goršeņins Cēsu Meža skolas kamerālē, kur tiksies trīs spoži kamerdziedātāji - mecosoprāns Ieva Parša, basbaritons Rihards Mačanovskis un jaunais daudzsološais baritons Igors Martaks, kā arī pianisti - Herta Hansena un Mārtiņš Zilberts.

Sestdien, 19.jūlijā, plkst.17.00 koncertzālē "Cēsis" rādīs Jona Meka filmu "Pazudis, pazudis, pazudis". Filma tapusi no sešām īsfilmām, ko slavenais lietuviešu izcelsmes amerikānis, kino avangarda krusttēvs Jons Meks uzņēmis laikā no 1949.līdz 1963. gadam.

Sestdien, 19.jūlijā, plkst.22.00 Cēsu pils parka estrādē grupas "Instrumenti" koncertšovs. Grandiozais "Instrumentu" koncertšovs estrādē solās būs vēl iespaidīgāks un krāšņāks nekā koncertzālē "Palladium", kur to varēja baudīt pērnziem. Izrāde solās dāvāt maģiskas sajūtas. Kopā ar Shipsi un Reynsi uz skatuves kāps arī perkusionisti, pūtēji, basģitārists un fona dziedātājas. Koncertu laikā vecākiem būs iespēja savus bērnus uzticēt Radošajai bērnistabai (pieteikties par tālr.29334417).

Vairāk par festivālu www.cesufestivals.lv.

Divu Krastu radio mūzikas festivāls Jēkabpilī


Foto: PantherMedia/Scanpix

Sestdien, 19.jūlijā, Jēkabpilī, Krustpils brīvdabas estrādē norisināsies gadskārtējais un iemīļotais "Divu Krastu radio Mūzikas festivāls 2014" ar saukli "Viss labais atgriežas!". Festivāls pulcēs pazīstamus un iemīļotus pašmāju māksliniekus, kā arī vienu no populārākajām 80.gadu megazvaigzēm – leģendāro grupu "Bad Boys Blue" un tās solistu Herb McCoy.

Divu Krastu radio mūzikas festivālā vakara programmā ar populārākajām dziesmām uz skatuves kāps 90.gadu slavenā disko grupa "Hameleoni", viena no populārākajām deju mūzikas grupām "Tranzīts", Latgales kulta grupas "Baltie lāči" ar viemēr aktuāliem hītiem, viena no vispopulārākajām Latgales šlāgergrupām "Patrioti.lg" un itāļu zvaigzne Latvijā Roberto Meloni ar itāļu mūzikas hītu programmu.

Par pasākuma raito norisi rūpēsies atraktīvais Māris Korsietis. Festivāla īpašais ciemiņš "Bad Boys Blue" ar tās solistu Herb McCoy izpildīs dziesmas, bez kurām asoņdesmitajos nebija iedomāja neviena ballīte vai diskotēka. Taču dedzīgi ritmi, disko ēras atmiņas un varena enerģētika skanēs arī Divu Krastu radio Retro nakts diskotēkā ar dj Edgarano.

Biļetes iepriekšpārdošanā līdz 18.jūlijam tikai 7,00 eiro, iegādājamas Biļešu paradīzes kasēs, Jēkabpils Tautas namā un internetā http://www.bilesuparadize.lv.

Starptautiskais motobraucēju saiets Ventspilī


Foto: DELFI Aculiecinieks

Ventspilī no piektdienas līdz svētdienai, 18.līdz 20.jūlijam, norisināsies Starptautiskais Baltijas jūras reģiona valstu motobraucēju salidojums "Kurland Bike Meet 2014" un koncertu sniegs arī Latvijas folkmetālisti "Skyforger". Plānots, ka pasākuma dalībnieku un apmeklētāju skaits varētu sasniegt 5000.

Programma.
18.jūlija vakarā Piejūras kempingā uzstāsies grupas "JandB", "911", "Barel" un "Sestdiena".

19.jūlijā - salidojuma galvenajā diemā - interesentiem būs iespēja vērot parādes braucienu Ventspils pilsētas ielās.

Pēc parādes brauciena Reņķa dārzā no plkst.13.30 līdz 15.30 ikviens aicināts aplūkot salidojuma dalībnieku motociklus, kā arī klausīties grupas "Vētras līnija" un Roberta Pētersona un viņa grupas uzstāšanos.

Salidojuma noslēgums būs grandiozs, jo pirmo reizi Ventspilī uzstāsies Latvijas folkmetāla grupa "Skyforger". Arī ārvalstīs labi zināmā latviešu smagā roka grupa "Skyforger" izceļas gan ar savdabīgo latviešu tradicionālās mūzikas sajaukumu ar smago roku, gan atraktīvo skatuves tēlu.

18.un 19.jūlija vakara pasākumos Piejūras kempingā ieeja 15.00 eiro, dāmām - 10 eiro. Bērniem līdz 16 gadiem - bez maksas.

Aviācijas svētki Degumniekos


Foto: Latvijas armija

Svētdien, 20.jūlijā visi Latvijas lielceļi, zemes un gaisa ceļi vedīs uz Degumnieku lidlauku un tā skrejceļiem, jo šeit ikvienu sagaidīt aizraujoša Aviācijas svētku programma.

Plkst.9.00 - skatītāju pulcēšanās.
No plkst.10.00 līdz 11.00 - lidaparātu apskate uz skrejceļa.
No plkst.11.00 līdz 12.00 izpletņlēcēju paraugdemonstrējumi (Daugavpils ipletņlēcēju sporta klubs).
No plkst.12.00 līd 13.00 aviomodeļu un paraplānu paraugdemonstrējumi.
No plkst.13.00 līdz 14.00 lidaparātu grupas lidojums.
No plkst.14.00 līdz 19.00 panorāmas lidojumi.
No plkst.13.00 līdz 14.00 - laiks svētku kultūras sadaļai un īpašām nodarbēm bērniem, ko piedāvās teātra studija "Pilnpiens".
No plkst.14.00 līdz 14.30 muicēs grupa "Kiwi".
No plkst.15.00 līdz 16.00 uzstāsies grupa "Dzelzs Vilks".

Visas dienas garumā par muzikālo noformējumu rūpēsies DJ Aivis. Ieejas maksa pieaugušajiem - 7 eiro, bērniem - 3 eiro. Bērniem līdz 7 gadu vecumam par ieeju nav jāmaksā, tāpat arī 1. un 2.grupas invalīdiem. Maksas autostāvvieta - 2 eiro.

Pilsētas svētki Līvānos un Balvos


Nedēļas nogalē uz pilsētas svētkiem aicina gan Līvāni, gan Balvi. Svētki solās būt interesanti un krāšņi, piedāvājot plašu bezmaksas kultūras programmu.

Līvānos pilsētas svētki kūsās līdz sestdienai, 19.jūlijam. Svētku moto šoreiz - "Uz bezgalības spārniem pacelties!". Līvāni svin 88 gadu jubileju.

Piektdien, 18.jūlijā Līvānu pilsētas Tradīciju laukumā notiks "Savējo vakars" - grupas "Autobuss debesīs" koncerts. Īpašie viesi būs līvānieši - vijolniece, dziedātāja Kristīne Kārkle-Puriņa, multiinstrumentālisti Edgars Kārklis un Gatis Valters, kā arī vakara vadītājs Jānis Auzāns. Muzicēs arī dziedātāja Paula Dukure un pianists, līvānietis, kurš ir arī kikboksa čempions, Otto Kovči. Izturīgākie aicināti turpināt svinības vakara ballē kopā ar dīdžeju Balodi.

Sestdien, 19.jūlijā Līvānus svētkiem modinās motorizētais brauciens no plkst.9.45, bet pilsētas stadionā visas dienas garumā norisināsies XV Sporta svētki ar devīzi "Mosties, celies, sporto".

Domes ielā no plkst.12.00 būs mājražotāju, amatnieku un uzņēmēju tirdziņš, bet no plkst.13.00 Zaļajā ielā – Drošības un spēļu iela bērniem un jauniešiem, kur ikvienu aicinās uz radošajām darbnīcām, rotaļām, jautrām atrakcijām, būs policijas ekipējuma paraugdemonstrējumi.

Apmeklētājiem visas dienas garumā atvērts būs Latgales mākslas un amatniecības centrs, kur bez maksas varēs apskatīt ekspozīcijas un Līvānu stikla muzeju, kā arī vērot keramikas cepļa atvēršanu.

Pēcpusdienā gan lieli, gan mazi ielūgti uz Gaisa pūķu akciju "Laimīgais lidojums" pie Latgales mākslas un amatniecības centra.

Sestdienas vakars un nakts Tradīciju laukumā turpināsies ar koncertiem un balli līdz pat rīta gaismai kopā ar "Slaveno Jersikas orķestri", emocionāli intelektuālo pop-roka grupu "The Sound Poets", Fēliksu Ķiģeli, Daini Skuteli ar grupu "Bel Canto", grupu "Krampis".

Neizpaliks arī Svētku uguņošana pusnaktī.

Plašāka informācija www.livani.lv.

Balvi svētkus svinēs 18.un 19.jūlijā ar devīzi "Es mīlu savu pilsētu, lai dzirksteļo prieks!".

Svētku programmā - izrotāto transporta līdzekļu parāde "Balvi rullē", Ūdens karnevāls, kura laikā notiks izbrauciens Balvu ezerā ar pašdarinātajiem peldlīdzekļiem, kā arī akcija "Veiksmīgais balvenietis".

Programma.
18.jūlijs Lāča dārzā
Plkst.21.00 būs koncerts, dziedās māsas Legzdiņas.
Plkst.22.30 notiks "Ugunssalu" ielaišana Lāča dārza dīķī.
Plkst.23.00 - ugunsšovs.

19.jūlijs Lāča dārzā
Plkst.10.00 sāksies tirgus lustes. Atvērts būs bērnu laukums ar piepūšamām atrakcijām, notiks sumo cīņas.
Plkst.12.00 izrotātu transporta līdzekļu parāde "Balvi rullē!".
Plkst.12.30 bērnu braucamrīku parāde Lāča dārzā.
Plkst.13.00 koncertā muzicēs postfolkloras grupa "RIKŠI".
Plkst.14.00 "Veiksmīgā balvenieša noteikšana"("bumbiņu zveja")
Plkst.14.30 koncertā muzicēs Dailes teātra aktieru ansamblis "ILGA"
Plkst.16.00 balvu jauniešu grupas "Elektrolītis" koncerts.
Plkst.17.30 "Ūdens karnevāls" -pašdarinātu peldlīdzekļu izbrauciens Balvu ezerā.
Plkst.19.00 svētku uzrunas, apbalvošana un "Laimīgā balvenieša noteikšana".
Plkst.19.30 varēs sktīties Baltinavas amatierteātris "Palādas" izrādi.
Plkst.22.00 pilsētas estrādē sāksies zaļumballe ar grupu "Ceļavējš".

37.Latvijas Puķu draugu saiets Priekuļos


Foto: Shutterstock

19.jūlijā Priekuļu novada dārzu un parku īpašnieki aicina Latvijas puķu draugus uz kārtējo saietu, lai kopā priecātos par augu bagātību un krāšņumu novada lauku viensētās, dārzos, apstādījumos un parkos. Šī ir reize, kad smeltos idejas vai vienkārši kārtīgi izbaudītu vasaru.

Programma.
Plkst.8.00 Priekuļu tehnikuma stadionā dalībnieku ierašanās un reģistrācijā.
No plkst.9.00 līdz 9.30 pasākuma atklāšaana Priekuļu tehnikuma stadionā.
No plkst.13.00 līd 15.00 pusdienu pauze un kultūras programma.
Visas dienas garumā - Zaļais tirdziņš pie Priekuļu tehnikuma stadiona.
No plkst.18.00 līdz 19.00 - vakariņas.
Plkst.19.00 - noslēgums Priekuļu tehnikuma stadionā.
Visas dienas garumā Saules parkā noritēs koktēlnieku plenērs, savukārt Veselavas muižā - Floristu pasākums.

Melleņu lasīšanas čempionāts Jūrmalciemā


Sestdien, 19.jūlijā, Jūrmalciemā jau otro reii notiks Melleņu lasīšanas čempionāts - ikviens aicināts posties ceļā, lai ne vien salasītu ogas, bet arī izbaudītu azartu, gūtu jaukas emocijas un pamielotos ar jūrmalciemnieču sarūpētajām svētku pusdienām.

Sacensības turpināsies 3 stundas, uzvarēs tas, kurš bez palīgierīcēm un draugu palīdzības būs salasījis visvairāk ogu. Balvas lasītāji saņems vēl četrās disciplīnās - "Ašākais ogotājs", "Labāk tērptais ogotājs", "Lielākās ogas īpašnieks" un "Vistīrāk salasīto ogu īpašnieks".

Dalībniekiem obligāta iepriekšpieteikšanās pa tālr.28361268 līdz 17.jūlijam. Dalības maksa pasākumā – 3 eiro. Uz pasākumu un atpakaļ kursēs pašvaldības transports. Izbraukšana plkst.8.00 no Nīcas novada domes stāvlaukuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!