Foto: DELFI
Svaigākie finanšu dati par Latvijas tūrisma industriju pērn liecina, ka nozare stauji atkopjas un turklāt vietējo tūristu vidū parādījušās jaunas ceļošanas tendences.

Apkopojot ziņas par aizvadīto gadu, Baltijās lielākais tūroperators "Novatours" secinājis, ka apgrozījums bijis lielāks par 13,3 miljoniem latu, kas ir turpat par diviem miljoniem vairāk nekā gadu iepriekš.

Viena no būtiskākajām tendencēm, kas liecina par nozares atveseļošanos, ir klientu vēlme ceļot kopā ar ģimeni - bērniem un vecvecākiem. Tāpat vērojams, ka pieug vecumā jauno potenciālo klientu skaits. Interesanti, ka, baltsoties uz iegūtajiem datiem, atklājas, ka pamazām izzūd atpūtas sezonu robežas. Ja līdz šim karstākais ceļošanas laiks bija vasara un ziema, tad pašlaik interese par atpūtas braucieniem ir tikpat liela arī pavasarī un rudenī.

Vēl vien jauna iezīme, ka klienti aizvien mazāk pērk ceļojumus, izmantojot bankas kredītu vai līzinga pakalpojumus.

2013.gadā populārākais atpūtas galamērķis bija Turcija - 30 % tūroperatora klientu. Citi populārākie galamērķi ir Bulgārija - 20%, Grieķija - 15%, Spānija - 10%, Ēģipte - 8%, Itālija - 7% Itālija, citi galamērķi – 10%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!