Foto: aculiecienieks

Kuldīgā pavasaris iestājas tad, kad virs Ventas rumbas, mugurām zaigojot, sāk lidot zivis. Gadu simtiem vimbas pavasaros dodas augšup pa Ventu, savā nārsta ceļā sastopot mutuļojošo Ventas rumbu – Eiropas platāko ūdenskritumu. Gaidot šo notikumu, Kuldīga aicina izmēģināt spēkus virtuālā zivju ķeršanā datorspēlē "Lido zivis".

Spēle "Lido zivis", kuru var spēlēt datoros un mobilajās ierīcēs, ļauj pārbaudīt veiklību, mēģinot ar īpašu zivju ķeramo grozu spēlei atvēlētajā laikā noķert pēc iespējas vairāk lidojošo zivju. Tā pieejama Kuldīgas mājaslapā www.kuldiga.lv , kā arī sociālajos tīklos Twitter , Facebook un draugiem.lv

Pirms 300 gadiem hercoga Jēkaba laikā kuldīdznieki izdomāja unikālu zivju ķeršanas metodi – uz rumbas novietojot zivju ķeramos grozus. To dēļ Kuldīgu sāka dēvēt par pilsētu, kur zivis ķer gaisā. Zivis ceļojumā pavada arī tūrisma sezonu atklājošs palu šovs "Lido zivis Kuldīgā", kas tiek rīkots aprīļa beigās un ir vienīgais šāda veida pasākums Latvijā.

Kamēr zivis vēl trenējas skaistākajam lēcienam, lai demonstrētu savu sniegumu 25.aprīlī palu šova "Lido zivis Kuldīgā" viesiem, to treniņu procesu var vērot arī interneta tiešraidē www.kuldiga.lv.

Savukārt 25.aprīļa agrā rītā, aizsākot palu šovu, Ventas krastus ieņemšot "copmaņi", lai cīnītos par dižo lomu – "Planējošo vimbu". Kam dziļāks miegs un nebūs līdzi "badapātagas", tie zvejot varēs zivju zupas bļodās, ko dižos grāpjos vārīs muzeja ļaudis un dižie stāstnieki, informē Kuldīgas novada dome. Tūristu vilinātāji stāstīšot, rādīšot un piedāvāšot, ko skaistu šogad skatīt, darīt, mēģināt Kuldīgā. Varēšot izcept arī savu sklandrausi, izšaut ar loku un nobildēties uz jumta, ēst koču vai baudīt vīnu viduslaiku pagrabā, sajust senatnes elpu Vikingu teltī. Spēles un atrakcijas arī pašiem mazākajiem Ainiņas briežu dārzā.

Vairāk informācijas mājaslapā www.kuldiga.lv.

Ticējums: Kas redzējis, kā Kuldīgā lido zivis, tas savu veiksmi šogad reizinās ar divi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!