Karostas cietumā pašlaik tiekot veidots jauns tūrisma piedāvājums "Escape Room Karosta" (Karostas Slēgtā istaba). Tā būs spēle - piedzīvojums, kuras dalībnieki tiks ieslēgti cietuma telpā, un viņu uzdevums būs izkļūt no tās 60 minūšu laikā. Lai izkļūtu no telpas, jāveic dažādi uzdevumi, jāatrod kodētas ziņas un slepenas norādes. Optimālais grupas lielums, lai8 piedalītos spēlē, esot divi līdz pieci cilvēki, stāsta Karostas cietuma pārstāvis Kristers Krafts.

Šādas "slēgtās istabas" esot guvušas milzu popularitāti daudzās pasaules metropolēs. Tās dod iespēju apmeklētājiem pārbaudīt savu atjautību un loģisko domāšanu, gūt neaizmirstamas emocijas, sajust adrenalīnu, kā arī novērtēt kolektīva saliedētību. Tagad šāda laika pavadīšanas iespēja būs arī liepājniekiem un pilsētas viesiem. "Escape Room Karosta" būšot pasaulē pirmā Slēgtā istaba, kas atradīsies tik autentiskā vidē. Tas noteikti piesaistīs Liepājai šīs izklaides cienītājus no visas pasaules, pārliecināti idejas autori.

Pirmdien, 2. februārī, pūļa finansēšanas (crowd funding) vietnē Indiegogo.com uzsākta līdzekļu vākšanas kampaņa "Escape Room Karosta" izveidošanai. Tā ilgšot 33 dienas - līdz 6. martam. Visus kampaņas atbalstītājus gaidot balvas, sola Karostas cietuma pārstāvji. Šī jaunā piedāvājuma izveidei esot nepieciešami 7000 ASV dolāri.

"Escape Room Karosta" paredzēts atvērt maijā Karostas cietumā.

Karosta ir Liepājas pilsētas ziemeļu daļa, kas 19. gadsimta beigās veidojās kā Krievijas impērijas militārās flotes bāzes vieta. Mūsdienās tajā tūristiem piedāvā iejusties cietumnieka lomā Karostas cietumā. Daudzi pasaules vadošie tūrisma mediji atzinuši šo vietu par vienu no iespaidīgākajām, autentiskākajām un baisākajām pasaulē.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!