Foto: LETA
Uzziņu dienests 1188 savā mājas lapā piedāvā jaunu pakalpojumu – "Maršruta plānotāju". Tas apvieno starppilsētu autobusu un vilcienu, kā arī pilsētu sabiedriskā transporta kustības maršrutus un laikus. Tādējādi, izmantojot mūsdienu tehnoloģiju sniegtās iespējas, ceļošana pa Latviju kļuvusi ērtāka, portālu "Delfi" informē Uzziņu dienesta pārstāvji.

"Jaunais rīks palīdz ērti izplānot savu braucienu ar sabiedrisko transportu no jebkuras vietas Latvijā, izvēloties galapunktu gan Latvijas teritorijā, gan tuvējās ārzemēs.  Braucienus var plānot vairākas dienas uz priekšu, un pastāv iespēja  izvēlēties starp vairākiem transporta veidiem, atrodot sev piemērotāko gan pēc ceļā pavadītā laika, gan pēc izmaksām," informē Uzziņu dienesta 1188 finanšu vadītājs Māris Gulmanis.

Piemēram, ievadot meklētājā pilsētas Rīga un Valmiera, lietotājs var izvēlēties  starp vairākiem transporta līdzekļiem un maršrutiem.  Katra transporta līdzekļa maršruta grafiks tiek attēlots ar visām pieturvietām un pienākšanas / atiešanas laikiem, kā arī redzams ceļā pavadāmais laiks  un  biļešu cenas. Ja tomēr uz galamērķi nevar nonākt vai sabiedriskais transports kursē pārāk reti, 1188 piedāvā izdevīgāko taksometru pakalpojumu attiecīgajā pilsētā un reģionā.

Maršruta plānotājā pieejama informācija arī par iekšpilsētu transportu un tā kursēšanas laikiem piecās Latvijas pilsētās -  Rīgā, Cēsīs, Madonā, Tukumā un Valmierā. Tas dod iespēju mājas lapas apmeklētājiem vēl precīzāk izplānot nokļūšanu galamērķi.

Tāpat Uzziņu dienesta 1188 mājas lapā ir iespēja iegādāties biļetes  uz starppilsētu vai atsevišķu starptautisko virzienu (Tallina, Šauļi, Viļņa, Minska, Sanktpēterburga, Klaipēda, Tartu) autobusiem.

Starppilsētu autobusu biļeti var saņemt izdrukājot, elektroniskā veidā uz nosūtīt uz e-pastu vai īsziņas veidā. Iegādātā biļete garantē sēdvietu izvēlētajā reisā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!