Foto: Publicitātes attēli

Aizvadītajā nedēļas nogalē Vecpiebalgas apkaimē notika trīs dienas ilgas piedzīvojumu sacīkstes, kurās pa neskartiem, gleznainiem Latvijas apvidiem, bieziem mežiem, stāviem pakalniem un piesnigušiem ceļiem, dalībnieki veica 60 kilometrus garu maršrutu, nakšņojot zem klajas debess un veicot dažādus pārbaudījumus.

Ziemas ekspedīcijas dalībnieki startēja divu cilvēku komandās un trīs dienās veica aptuveni 60 kilometrus garu distanci - ikdienas patstāvīgi plānojot un izvēloties labākos ceļus iešanai, risinot prāta uzdevumus un veicot fiziskus pārbaudījumus, lai savas zināšanas un prasmes parādītu šādās, ar dabu saistītās, kategorijās: meži, ūdeņi, kalni un dzīvās radības. Katrai komandai tika piešķirts GPS raidītājs, komandu izvēlētos maršrutus un virzību variet aplūkot šeit.

Ekspedīcijas dalībnieki nakšņoja āra apstākļos, paši iekārtojot savu naktsmītni - sniegā tika ierīkotas gan teltis, gan atvērta tipa nojumes. Laikapstākļi turējās no -1 līdz -8 grādu pēc Celsija robežās, bija gan ledus, gan sērsna, gan spēcīgs ziemeļvējš un iespaidīgi saulrieti, ļaujot dalībniekiem izjust ziemu visā tās krāšņumā. 

Sacensības uzsāka 36 komandas. Neskatoties uz salu, mitrām kājām, tulznām, novirzīšanos no maršruta un fizisku spēku izsīkumu, finišu godam sasniedza 31 komanda. Šīs nebija ātruma sacensības, šis bija gājiens pēc dabas varenuma, un ziemas ekspedīcijas uzvarētāju titulu ieguva izturīgākie, saliedētākie un dabu izprast spējīgākie dalībnieki Māris Sumčenko un Mārtiņš Lācis, saņemot ekspedīcijas galveno balvu - ceļojumu uz leģendāro piecu dienu Karaļa takas gājienu Fjällräven Classic Zviedrijā, kā arī Fjällräven tūrisma ekipējumu.

Piedzīvojuma finišs norisinājās vienā no skaistākajām pilīm Latvijā – Cesvaines pilī, ļaujot komandām atgūt spēkus un atskatīties uz piedzīvoto. Ekspedīcijas dalībnieku acīs bija jaušams aizvadīto dienu nogurums, taču smaidi, saliedētība un labestība, kas virmoja visapkārt, pildīja ikvienu ar prieku par ceļā piedzīvoto, izjusto un pieredzēto. 

Dalībnieki par piedzīvoto 

Māris: „Gājiens bija super. Paldies par organizēšanu. Paldies par ziemu un smaidiem visapkārt. Paldies dabiņai!”.

Varis: „Paldies visiem par foršo kompāniju - tulznas pazudīs, bet lieliskas atmiņas paliks!”.

Līva: „Paldies, jums, mīļie draugi par iespēju elpot, just un būt! Par tik foršu piedzīvojumu un tik pozitīviem cilvēkiem! Esmu sajūsmā!”. 

Ļuba: „Visai patīkama pēcgarša un, protams, atsevišķs paldies par finiša vietu Cesvaines pilī. Jau sen bija doma uz šejieni atbraukt. Atbraukt nav sanācis, bet atnākt gan!”. 

Piedzīvojumu pārgājienu organizēja aktīvās atpūtas uzņēmums Gandrs sadarbībā ar pazīstamo zviedru tūrisma zīmolu Fjällräven.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!