Purvi ir Latvijas dabas bagātība un pēdējo gadu laikā ne vien čaklākie ogotāji, bet arī tūristi atklājuši to burvību. Daudzviet izbūvētas takas, lai, nekaitējot purvam un sev, varētu šo neparasto vietu iepazīt. Tomēr pa taku ejot, iespējams atklāt vien mazu daļiņu purva burvības.

Tādēļ grupa entuziastu organizē publiskus pārgājienus purvā ar speciālām kurpēm - gluži tādām pašām, kā izmanto ziemeļos, kad jāiet pa dziļu sniegu. Tās neļauj gājējam iestigt līdz celim vai vēl dziļāk dubļos un palīdz ērti pārvietoties. Nedēļas nogalē šāds pārgājiens notika vienā no populārākajiem un Rīgai tuvākajiem purviem - Ķemeru tīrelī. Lūk, neliels foto ieskats!

Ja aktvā atpūta purvā ieinteresēja, šāds pārgājiens paredzēts arī šo sestdien, 24. oktobrī, pa Lubānas mitrāju. Tikšanās un piedzīvojuma sākums paredzēts Lubānas mitrāja informācijas centrā, kur, veroties uz Lubānu, var izbaudīt arī kādu kafijas un tējas malku. No turienes ceļš (vai drīzāk purvs) vedīs uz netālu esošo unikālo Salas purvu, kurā pirms vairākiem tūkstošiem gadu skalojās senā Lubāna ezera ūdeņi, un uz salām dzīvoja akmens laikmeta cilvēki.

Organizatori aicina pieteikties laicīgi, jo purva kurpju skaits ir ierobežots.

Nākamie gājieni purvā būs:

25. okt. - Ķemeru tīrelis;
31. okt. - Ziemeļu purvi.

Pārgājieni pielāgojami dažādām vecuma grupām un fiziskajai sagatavotībai. Pārvietošanās notiek ar sniega kurpēm un pārgājienu nūjām. Pārgājienos paredzētas pauzes augu un dzīvnieku vērošanai un dažādu uzdevumu pildīšanai. Gājiena ilgums ir divas līdz trīs stundas. Līdzi jāņem gumijas zābaki, silts apģērbs un tēja.

Vairāk informācijas par gaidāmajiem pārgājieniem un pieteikšanos: www.purvubrideji.lv

Savukārt tiem, kas vēlas atklāt purvu burvību pašu spēkiem, piedāvājam izvēlēties starp skaistākajām purvu takām Latvijā. Vairāk lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!