Vērienīgākā piekrastei veltītā vides kampaņa - ekspedīcija Mana jūra - sasniegusi Vidzemes jūrmalu, portālu Tūrismagids.lv informē ekspedīcijas dalībnieki.

Pēc Rīgas jūras līča posma, kur kampaņas dalībnieki Apšuciemā, Engurē un Daugavgrīvā reģistrēja līdz šim visvairāk jūras piesārņojošo atkritumu vienību, Vidzemē Mana jūra aicina uz ainaviski bagātu pārgājienu, dabai draudzīgiem notikumiem ar ekskluzīvu programmu ekspedīcijas noslēguma posmā Kuiviži – Ainaži 1. augustā. Visi Mana jūra publiskie pasākumi ir bezmaksas.

Jau otrdienas, 29. jūlija, vakarā gan vietējo pilsētu iedzīvotāji, gan rīdzinieki aicināti izrauties no ikdienas ritma, jo plkst. 19 pie Lauču akmens kempingā Vidlauči muzicēs kokles virtuozs Ansis Jansons. "Koklei ir tāds knifs - tā dod īpašu brīvības un tādu kā lidojuma izjūtu. Kokles spēle dod adrenalīnu, tās laikā zūd stress un rodas izjūtas, ko nevari aprakstīt vārdos," stāsta Ansis.

Trešdien un ceturtdien, 30. un 31.jūlijā, turpināsies pārgājiens, kā arī jūras piesārņojošo atkritumu monitoringi un Mazās talkas posmos Lauču akmens – Veczemju klints – Kuiviži. Piektdien, 1. augustā, ir ekspedīcijas noslēguma posms Kuiviži – Ainaži. Maršruts var aplūkot Mana jūra mājas lapā.

Piektdien no plkst. 12 sarūpēta aizraujoša un praktiska Zaļā nodarbība, ko vadīs Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta sabiedriskā monitoringa vadītāja Inta Soma Savukārt plkst. 17 dalībnieki tiks svinīgi sagaidīti uz Ainažu mola sarkanā paklāja, lai pateiktu paldies ikvienam par rūpēm par tīru jūru. Vakara gaitā turpināsies radošās darbnīcas Mana jūra pārsteidz, vakara kulminācija  būs zaļumballe kopā ar orķestri Enkurs viesnīcas Helmi pagalmā pl. 21:30. Ekspedīcijas Mana jūra 2014 noslēgumu svinēt aicināts ikviens!

Par dalību ekspedīcijas komandā (brokastis, pusdienu maizītes, vakariņas, transports, kas līdz nākamajam posmam nogādā mantas) ir jāveic līdzmaksājums 3 eiro apmērā par diennakti.

Jau vēstīts, ka ekspedīcija Mana jūra 2014 sākās 2.jūlijā uz Lietuvas/Latvijas robežas. Katrā posmā dalībnieki veic jūras piesārņojošo atkritumu situācijas izvērtējumu, Mazo talku, kā arī padziļinātu piekrastes apsaimniekošanas situācijas izpēti. Sekot līdzi piekrastes piesārņojuma datiem var Vides izglītības fonda Twitter kontā @videsfonds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!