Foto: DELFI Aculiecinieks

Siguldā līdz šim darbojās vienīgais Latvijas stacionārais panorāmas rats, ar kuru izbraucot, pavērās brīnišķīgs skats uz Gaujas senleju. Pēc 31. oktobra to paredzēts demontēt, Turismagids.lv informēja tā apsaimniekotājs SIA Kūrnams, bet vēl šajās brīvdienās atrakciju varēs izbaudīt ikviens.

Kā pastāstīja SIA Kūrmans valdes priekšsēdētājs Valdis Leimanis, panorāmas rats Siguldā darbojies 40 gadus, bet tagad to paredzēts nojaukt un nodot metāllūžņos. Vēl šajās brīvdienās būs iespējams izbraukt ar šo vēsturisko atrakciju. "It kā rats darbosies līdz 31. oktobrim, bet skatīsimies, vai būs cilvēki un kāds būs laiks. Šajās brīvdienās noteikti strādāsim un gaidīsim visus apmeklētājus."

Panorāmas rats tikšot demontēts, jo pašvaldība plāno piesaistīt investīcijas un attīstīt teritoriju. Siguldas novada pašvaldības izpilddirektore Jeļena Zarandija apstiprina, ka saņemts iesniegums par jaunas aktīvās atpūtas un brīvā laika pavadīšanas ieceres realizāciju Siguldas Svētku laukumā, kur atrodas panorāmas rats.

"Tā kā līgums ar SIA Kūrnams beidzas šī gada 31.oktobrī un Siguldas panorāmas rats ir nokalpojis 40 gadus, pašvaldība, lai nodrošinātu iespēju arī turpmāk Siguldas viesiem vērot aizraujošās Gaujas senielejas ainavas pāri koku galotnēm, šobrīd apsver iespēju nākošā gada sākumā izsludināt publisku pieteikšanos uz zemes gabala L.Paegles ielā 21 daļas nomu, jaunas aktīvās atpūtas un brīvā laika pavadīšanas investīcijas ieceres realizācijai. Teritorijas nomai varēs pieteikties arī SIA “Kūrnams”. Gadījumā, ja pieteiksies vairāki pretendenti, tiks rīkota zemes gala nomas tiesību izsole," skaidro Zarandija.

Šī gada 11. septembrī Latvijas vienīgais stacionārais panorāmas rats nosvinējis 40 garu jubileju. No Panorāmas rata paveras skaists skats uz Gaujas senieleju un Siguldas pilsētu, tas vienmēr bijusi iecienīta tūristu un pilsētnieku izklaides vieta. Ratam ir 20 atvērta tipa kabīnes. Netālu atrodas Siguldas piedzīvojumu parks un vagoniņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!