Gaujas nacionālais parks un Turaidas pils ieņem stabilu vietu Latvijas apmeklētāko vietu sarakstā jau gadiem, tāpat kā pati Vidzemes Šveice - Sigulda ar brīnišķīgo Gūtmaņalu, gaisa vagoniņu un citiem, jau par klasiku kļuvušiem objektiem, nemaz nerunājot par klasisko Siguldas spieķīti, kas, iespējams, ir vissenākais Latvijas tūrisma suvenīrs.

Siguldas valdzinājumu ceļotāji atklāja jau krietni sen, un 20. gadsimta sākumā tā kļuva par vienu no iecienītākajiem ekskursiju un pārgājienu vietām. Vienības braucieni, Kārļa Ulmaņa tūrisma politika, kas aicināja apceļot dzimto zemi, kā arī vēlākās padomju laika ekskursijas un jaunie apskates objekti Siguldu pacēla Latvijas tūrisma pašā virsotnē.

Lūk, daži skaisti un seni fotouzņēmumi no Siguldas iecienītajām vietām - Lorupes gravas, Gūtmaņalas, pilsētas centra un citām, kas uzņemtas pagājušā gadsimta 30. gados un arī nedaudz vēlāk. Fotogrāfijas ir no Dabas retumu krātuves arhīva.

Arī pašlaik Siguldai ir daudz ko piedāvāt ceļotājiem. No 5. līdz 7. februārim Siguldas novada Tūrisma informācijas centrs, kā Gaujas nacionālā parka tūrisma klastera "Enter Gauja" dalībnieks, piedalīsies starptautiskajā tūrisma izstādē "Balttour", kurā prezentēs akciju "Sakrāj savu piedzīvojumu stāstu" un stāstīs par jaunajiem tūrisma objektiem.

Turpinot attīstīt "Enter Gauja" jeb Gaujas nacionālo parku kā vienotu tūrisma galamērķi, deviņu novadu pašvaldības kopā ar 50 uzņēmējiem ir izveidojušas akciju "Sakrāj savu piedzīvojumu stāstu". Akcijas laikā ceļotāji, apmeklējot 60 tūrisma objektus un izmantojot to pakalpojumus, iegūs šī objekta unikālo kreļļu elementu. Šos elementus, pievienojot akcijas ķēdītei ar "Enter Gauja" simbolu, izveidojas unikāls suvenīrs – stāstu krelles, kas kļūs par neiztrūkstošu paveiktā ceļojuma atgādinājumu.

Akcija sāksies šī gada 1. maijā un ilgs līdz 1. septembrim, vai kamēr kreļļu elementi būs pieejami uzņēmumos, teikts Siguldas mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!