Foto: Shutterstock

Šīs nedēļas nogales svarīgākais notikums daudziem noteikti ir brīvdabas mūzikas festivāls Laba Daba Līgatnes Ratniekos, arī Tūrismagids.lv no sirds iesaka doties turp un izbaudīt labu mūziku un kvalitatīvu atpūtu kopā ar draugiem un ģimeni.

Bet tiem, kuri vēl nav gatavi šim piedzīvojumam, piedāvājam vairākas idejas, kurp doties brīvdienās.

Iesakām bruņoties ar saules aizsargkrēmu, cepurēm un dzeramo ūdeni, jo sinoptiķi nedēļas nogalē sola īstu svelmi - līdz pat 34 grādiem!

Ielu teātris un 'Menuets' Liepājā

1.un 2.augustā Liepājā norit Starptautiskais ielu teātra festivāls "Zeme.Debess.Jūra. 2014", kurš atklāšanu piedzīvos piektdien plkst.20.30 Rožu laukumā.

Pasākuma atklāšanas vakarā, piedalīsies mākslinieki no Rīgas cirka - Šveices cirka mākslinieku duets "Duo Soleva" kopā ar saviem turpat astoņu tonnu smagajiem audzēkņiem.

Visa vakara gaitā skatītājus izklaidēs mākslinieki no Lietuvas, Latvijas, Austrālijas un vairāki mākslinieki no Itālijas. Festivāla pirmo dienu noslēgs uguns šova trupa no Lietuvas "Ugnies valdovai".

Festivālā otrās dienas atklāšana sāksies plkst. 12.00, kad varēs baudīt dažādu ārvalstu viesu humoru. Piemēram, itāļu ielu mākslinieku duets priekšnesumā skatītājus pārsteigs ar milzīgiem ziepju burbuļiem. Mazākie apmeklētāji nodoties radošām aktivitātēm darbnīcās. Festivāla otrajā dienā Rožu laukumā būs atvērts arī amatnieku tirdziņš.

Sestdien, 2.augustā, koncertestrādē "Pūt, vējiņi!" 45 gadu jubilejas koncertu sniegs leģendārie "Menuets", piedāvājot programmu "Esam!" ar visu laiku labākajām grupas dziesmām kā dāvanu apvienības faniem un sev jubilejas reizē.

Telavivas pludmales festivāls Rīgā

No piektdienas līdz svētdienai Ķīpsalas pludmalē pie Vanšu tilta noritēs mūzikas, modes, sporta, tūrisma, biznesa un kulinārijas svētki - "Telavivas pludmales festivāls".

Svētku laikā ikviens varēs baudīt daudzveidīgu Izraēlas kultūras programmu, kuras ietvaros priekšnesumus sniegs mūziķi, dīdžeji, būs dejas līdz rīta gaismai, modes šovs, īpašā kulinārijas programma un degustācijas.

Tāpat apmeklētāji varēs piedalīties konkursos un loterijās, kā arī citās aktivitātēs visai ģimenei.

Festivāla programma katru dienu sāksies plkst. 12 un katra no dienām veltīta kādai tēmai:
1.augusts – tūrisma un biznesa diena
2.augusts – modes un kulinārijas diena
3.augusts – ģimenes un sporta diena

Piektdien un sestdien no plkst. 18.00 līdz pusnaktij muzicēs zināmākie Izraēlas mākslinieki, kā folkgrupa "The Shuk", videomākslinieks Kutimans, ceļotājs Tals Kravics, kā arī citi, kuriem pievienosies spilgti pašmāju mākslinieki - perkusionists Nils Īle, grupa "Carnival Youth".

Ar programmu plašāk var iepazīties mājaslapā www.telaviv2014riga.lv, kā arī – www.facebook.com/Telaviv.Riga.

Opermūzikas svētki Siguldā

Foto: Alberts Linarts

No 2. līdz 4.augustam jau divdesmit pirmo reizi Siguldas pilsdrupu estrādē notiks Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki.

Svētku ieskaņas koncertā 2.augustā plkst. 19.00 klausītājus priecēs pianiste Agnese Egliņa, kura šogad uzstāsies kopā ar klarnetistu Mārtiņu Circeni un jauno vokālistu Juri Irbi.

3.augusta koncertā "Mēs – mammai un tētim" pulksten 15.00 uzstāsies Daumants Kalniņš kopā ar Nauri Indzeri un bērnu vokālo studiju "Knīpas un knauķi". Uzvedums būs par siltām un sirsnīgām attiecībām bērnu un vecāku starpā, kā arī par to kā vecākie brāļi un māsas sadzīvo ar jaunākajiem.

Savukārt opermūzikas mīļotājiem 3.augustā pulksten 21.00 skanēs Džuzepes Verdi operas "Otello" oriģināliestudējums Edmunda Freiberga režijā ar Aigara Ozoliņa scenogrāfiju – Šekspīra laikam atbilstošiem tērpiem, kas veidoti pēc Ievas Kundziņas skicēm. Otello lomā uzstāsies lietuviešu tenors Kristians Benedikts, Dezdemonas lomā - Norma Fantini no Itālijas, bet Jago lomā – itāļu mākslinieks Vittorio Vitelli.

Svētdien, 4.augustā, 13.00, Siguldas Ev.lut. baznīcā skanēs Garīgās mūzikas koncerts, kur uzstāsies siguldietis Kalvis Kalniņš un rīdzinieks Emīls Kivlenieks.

Opermūzikas svētku noslēgumā – 4.augustā pulksten 17.00 gaidāms Galā koncerts ar pasaules Prīmu Iano Tamari (gruzīniete no Itālijas), Klementīni Mergaini (Francija), tāpat piedalīsies Norma Fantini un viens no pasaules labākajiem dramatiskajiem tenoriem – Badri Maisuradze (Maskavas Lielais teātris). Uz skatuves kāps arī Rīgas Doma zēnu koris, Latvijas Nacionālās operas koris, kā arī solisti - Krišjānis Norvelis un Miervaldis Jenčs.

Rokfestivāls 'Saldus saule'

Foto: F64

Sestdien, 2.augustā, Saldus Kalnsētas parka estrādē notiks ikgadējais rokmūzikas festivāls "Saldus saule".

Ar savām labākajām dziesmām festivālā uzstāsies grupas "Skyforger" un "Inokentijs Mārpls", dziedātāji Igo, Felikss Ķigelis un Ivo Fomins, kā arī vairāki citi Latvijā zināmi rokmūziķi, kā arī citi mūziķi. Gaidāmi arī muzikāli pārsteigumi.

Festivāls "Saldus saule" radies 1987.gadā ar mērķi godināt saldenieku, izcilo ģitāristu, komponistu un grupas "Līvi" dibinātāju Ēriku Ķiģeli. Kopš vairs nenotiek "Liepājas dzintars", "Saldus saule" ir senākais klasiskais Latvijas rokfestivāls.

Festivāls sāksies plkst.17 rokmūzikas mīļotājiem no attālākām Latvijas vietām būs iespēja uzcelt savas līdzpaņemtās teltis netālajā pļavā. Apmeklētāju ērtībām darbosies vairāki bāri un ēdināšanas uzņēmumi.

Vairāk par festivālu www.saldussaule.lv.

Ventspils pilsētas svētki

Foto: Publicitātes foto

Ventspils ciemiņus gaida no 1.līdz 3.augustam, lai kopīgi ar mājiniekiem svinētu pilsētas 724 gadu jubileju. Šajās dienās pilsētā varēs baudīt opermūziku, piedalīties Grāmatu svētkos, novērtēt Ziedu paklājus, just līdzi dragreisa un spēkavīru sacensību dalībniekiem, apmeklēt amatnieku gadatirgu un iesaistīties arī citās svētku norisēs.

Piektdien, 1.augustā, no plkst. 18.00 līdz 24.00 Piedzīvojumu parkā piekto gadu pēc kārtas notiks izklaidējošs pasākums kantrī stilā. Muzicēs Linita ar grupu, bet pēc tam - ballīte ar grupu "Klaidonis". Būs arī izjādes un vizināšanās zirgu pajūgā.

Sestdiena, 2.augustā, svētku programma sāksies plkst. 11.00 ar tradicionālo svētku gājienu, ko radīs 120 dalībnieku vienības īpašos tērpos un ar dažādiem transportlīdzekļiem. Būs iespēja aplūkot pat braucošu pirti.

Starptautiskais ziedu paklāju festivāls būs Dzirnavu laukumā un Ostas ielas promenādē, kur būs starptautiskais ziedu paklāju festivāls, Latvijas spēkavīru sacensības, amatnieku gadatirgus. Te varēs arī baudīt dažādu zemju nacionālās virtuves un klausīties bezmaksas koncertus, tostarp "Jumpravas" uzstāšanos, kā arī skatīties mambo karaļa Lou Bega dzīvespriecīgo šovu.

Kā ķirsītis uz kūkas sestdienas, 2.augusta, vakarā Ostas ielas promenādē gaidāms svētku salūts. Svinību noslēgumā - pilsētas svētku balle Reņķa dārzā, kur uzstāsies Andris Ērglis, grupas "The Sound Poets" un "Otra puse", kā arī Ufo ar grupu. Būs arī nakts pasākums Pludmales akvaparkā.

Svētdien, 3.augustā, no plkst.11.00 līdz 17.00 Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā notiks Seno Amatu diena. Savukārt Ventspils Zilā karoga pludmalē notiks Kurzemes atklātais čempionāts pludmales futbolā.

Bauskas svētki

Nedēļas nogalē, no 1.līdz 3.augustam, 405 gadu jubileju svin Bauska, vienlaikus godinot dižo novadnieku Vili Plūdoni 140.gadskārtā. Svētki šoreiz plūdoniskās noskaņās un motīvos ar moto "Zelts un sidrabs manim pūrā".

1.augustā Bauskas Novadpētniecības un mākslas muzejā notiks divu gleznu izstāžu atklāšana. Bauskas Kultūras centrā atklās tautas fotostudijas "Bauska" izstādi "Bauskai 405". Savukārt pēc tam, plkst. 18.00 svētku ieskaņas koncertu sniegs Bauskas novada jauktais koris "Mežotne".

Bauskas Rātslaukumā plkst. 22.00 uzstāsies Gacho, bet vēlāk diskotēku spēlēs DJ AI-VA.

Sestdien, 2.augustā, galvenais notikums ir Viļa Plūdoņa pieminekļa atklāšana Saules dārzā plkst. 11.00. Savukārt Mākslinieku dārzā notiks nu jau par tradīciju kļuvušais "Lielā Murzas krāmu tirgus".

Plkst.11.30 Rātslaukumā būs novada mazo dziedātāju, dejotāju un Bauskas Mūzikas skolas audzēkņu koncerts "Nāc, brālīt, nāc, māsiņ, rotāt".

Plkst.10.00 pie Rīgas Motormuzeja Bauskas filiāles starts tiks dots auto orientēšanās sacensībām 120 kilometru garā maršrutā - būs jāmeklē Bauskas novada nozīmīgākās vietas un uzņēmumi.

Tradicionālais novada iedzīvotāju gājiens sāksies plkst. 18.00 no Korfa dārza. Baušķenieki šoreiz dosies teatralizētā gājienā "Plūdoņa noskaņās" līdz Rātslaukumam, kur vakara koncertā "Sveiciens Bauskai vasarā" uzstāsies viesi no Polijas, Zviedrijas, Lietuvas un Gruzijas.

Sestdienas vakara noslēgumā koncertēs Ineta Rudzīte, grupas "Symphatique" un "bet bet", Ēriks Gruzniņš un Viktors Zemgals.

Svētku noslēguma dienā, 3.augustā, plkst. 10.00 Bauskas Sv.Gara evaņģēliski luteriskajā baznīcā notiks dievkalpojums un Liepājas zvanu ansambļa "Campanella" koncerts.

Plkst.14.00 svētku viesi aicināti piedalīties Bauskas pils 571.gadadienai veltītā pasākumā Bauskas pilī - tur notiks paukošanās turnīrs "Iusgladii".

Plkst.18.00 Bauskas Pilskalna estrādē – Bauskas svētku noslēguma koncerts "Ziedu vijas un melodijas" ar Bauskas deju apriņķa deju kolektīvu, Latvijas tautas deju ansambļu un gruzīnu deju kolektīva piedalīšanos.

Rēzeknes pilsētas svinības

Rēzekne 729.dzimšanas dienu svinēs no 1.līdz 3.augustam. Šoreiz svētku moto ir "Jūra līdz ceļiem!".

Rēzeknes svētki 1.augustā iesāksies viduslaiku noskaņās Rēzeknes pilskalnā, kur no plkst. 18.00 dažādas amatu prasmes un viduslaiku cīņas mākslu demonstrēs klubi no Vitebskas un Pleskavas, kā arī "Heiligenberg", "Rodenpois" un "Ugunszīme". Muzicēs viduslaiku ansamblis "Obscurus orbis", grupa "ElektroFolk" un uzstāsies deju kopa "Dziga".

2.augustā no plkst.12.00 pilsētā valdīs jūras noskaņa. Ieradīsies Jūras spēku flotes krasta apsardzes patruļkuģa P-09 "Rēzekne" komanda, gan 2.zemessardzes novada un Valsts robežsardzes koledžas komanda. Varēs sacensties enkuru celšanas, roku laušanās vai virves vilkšanas sacensībās. Būs arī zābaku mešanas konkurss un izveicības stafete.

Svētkos varēs apskatīt karavīru, robežsargu un zemessargu ieročus, vērot dažādus paraugdemonstrējumus un prezentācijas, mieloties lauka virtuvē un baudīt Zemessardzes pūtēju orķestra un Valsts Robežsardzes koledžas kora koncertu.

Plkst.18.00 Latgales vēstniecībā GORS būs iespēja baudīt koncertuzvedumu "Pa dzintara ceļu...". Muzikālā ceļojumā pa leģendām apvītiem tirdzniecības ceļiem vedīs pasaules mūzikas ansamblis "TālaMana", Džims Matus (Polija/ASV), Šeins Šanahāns (Īrija/ASV) un Timo Vēnenens (Somija). Biļetes - no 8 līdz 14 eiro.

Plkst.20.00 būs Svētku gājiens, kas šoreiz veltīts jūras tēmai un stiepsies pa Atbrīvošanas aleju no Kr.Valdemāra ielas līdz Festivāla parkam. Ar dalībniekiem iepazīstinās mūziķi Mārtiņš Ruskis un Mārtiņš Jātnieks. Gājienam sekos vakara koncertprogramma Festivāla parkā, kur koncertēs grupa "Ginc un es". Programmā arī koncertuzvedums "Gadalaiki", bet noslēgumā - svētku salūts.

3.augustā Rēzeknē svētki turpināsies ar tradicionālo Bērnu ratiņu parādi plkst.11.00. Parādes gājiens stiepsies pa Atbrīvošanas aleju no pieminekļa "Vienoti Latvijai" līdz Festivāla parkam, kur sekos koncertprogramma bērniem un darbosies radošās darbnīcas un atrakcijas.

Pilsētas svētki izskanēs ar tradicionālo Starptautiskā akordeonistu plenēra "Rēzekne 2014" noslēguma koncertu Latgales vēstniecībā GORS.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!