Foto: Publicitātes foto
Aicinot cilvēkus doties dabā, arī iestājoties vēsākam laikam, Dabas aizsardzības pārvaldes Ķemeru Nacionālā parka (ĶNP) tūrisma informācijas centrs darbosies arī novembrī, informēja Agnese Balandiņa, dabas izglītības centra "Meža māja" vadītāja.

Tajā, tāpat kā iepriekš, varēšot saņemt ieteikumus par apskates objektiem un tūrisma pakalpojumiem ĶNP teritorijā, kā arī kartes, bukletus un dažādus informācijas materiālus. Informācijas centra darba laiks ir no trešdienas līdz svētdienai no pulksten 11 līdz 17. Centrs būšot atvērts arī 18. novembrī. Iespējams, laba ideja, kā pavadīt šīs brīvdienas ir doties pastaigā pa Ķemeru tīreļa vai Kaņiera pilskalna taku, kas atrodas nacionālajā parkā.

Līdzšinējos gados ĶNP informācijas centrs ir darbojies no maija līdz septembrim. Taču šī gada septembrī bija vērojama ārkārtīgi liela apmeklētāju aktivitāte, kas turpinājusies arī oktobrī. Tāpēc, ar Ķemeru Nacionālā parka fonda atbalstu rasta iespēja informācijas centra darbības laiku pagarināt, lai mudinātu cilvēkus doties dabā, arī iestājoties gada tumšākajam un aukstākajam laikam, stāsta Balandiņa.

ĶNP informācijas centra apmeklētāju skaits šogad ir pieaudzis aptuveni par trešdaļu, līdz 27. oktobrim kopumā pārsniedzot 4000 cilvēku. Informācijas centrs atrodas "Meža mājā", Ķemeros, Jūrmalā. Arī pati "Meža māja" ir skaists apskates objekts, kam apkārt izveidotas pastagu takas, kas savienotas ar Ķemeru sanatorijas parku.

Foto: DELFI

Jāpiebilst, ka visi šobrīd ĶNP pieejamie Dabas aizsardzības pārvaldes pārziņā esošie infrastruktūras objekti – laipas, skatu torņi, takas utt. – apmeklētājiem ir pieejami jebkurā gada un diennakts laikā, neatkarīgi no biroja un informācijas centra darba laikiem. To apmeklēšana ir bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!