Pasaules sniega dienā, 17. janvārī, Madonas novadā, Lubānas ezera krastā pie Lubāna mitrāja informācijas centra, notiks sniega festivāls bērniem un pieaugušajiem, iepazīstinot ar dažādām aktivitātēm sniegā.

Sniega dienas Lubāna mitrāja informācijas centra apkārtnē notiks sestdien, 17.janvārī. Pasākuma sākums ir plkst. 10.00 un līdz pat plkst. 15.00 apmeklētājiem būs iespējams iesaistīties dažādās ziemas aktivitātēs. Paredzēta slēpju ekspedīcija pa Lubāna ezeru uz Akmeņsalu, slēpju orientēšanās caur niedru labirintiem, sniega skulptūru veidošana, slēpošanas stafetes ar Oļegu Maļuhinu, sniega kurpju darbnīcas un aktivitātes par un ap sniegu lieliem un maziem. 

Lai nodrošinātu veiksmīgu nokļūšanu līdz pasākuma norises vietai, plkst. 9.00 no Madonas Saieta laukuma tiek organizēts autobuss, kas kursēs atpakaļ plkst.16.00. Vietu autobusā iepriekš var rezervē pa tālruni 29234956. Visas dienas garumā darbošoties bufete, kā arī būs pieejama slēpju noma, tiem, kam sava inventāra vēl nav. Ņemot vērā nepastāvīgos laika apstākļus, sekojiet līdzi izmaiņām www.facebook.com/lubanamitrajs un www.draugiem.lv/lmic, aicina organizatori.

Pasaules sniega dienas organizēšana jau kļuvusi par labu tradīciju un notiks jau ceturto gadu pēc kārtas. Šo ideju ir radījusi Starptautiskā Slēpošanas Federācija, bet Latvijā par Pasaules sniega dienas pasākumu norisi rūpējas Latvijas Slēpošanas Savienība  sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju. Pasaules Sniega dienas pasākumu rīkošana ir vērsta uz to, lai bērni un viņu vecāki varētu izmēģināt visdažādākās aktivitātes uz sniega, un arī nākotnē turpinātu nodarboties ar ziemas aktivitātēm. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!