Foto: Reuters/Scanpix

Sākoties aktīvākam lašveidīgo zivju nārstam Latvijas upēs, ceturtdien, 12. novembrī, Dabas aizsardzības pārvalde aicina interesentus piedalīties organizētā lašu nārsta vērošanas pārgājienā Vidzemes pusē gar Strīķupi, informēja pārvaldes pārstāve Inese Pabērza.

Pasākuma laikā būšot iespēja uzzināt vairāk par lašveidīgajām zivīm, par apdraudējuma veidiem un cilvēka rīcības vai bezdarbības sekām zivju nārsta laikā. Būs iespēja vērot zivis nārsta vietās un citas parādības dabā šajā laikā. Pārgājiena dalībniekus ar izzinošiem stāstiem un uzskatāmiem materiāliem par malu zvejnieku ķeršanu pavadīs Dabas aizsardzības pārvaldes inspektori.

Interesenti (ģimenes, darba kolektīvi, skolēni u.c.) aicināti pulcēties pulksten 10 apmetnē "Jāņrāmis" (ceļa Cēsis – Rāmnieki – Valmiera malā).

Pārgājiena ilgums būs aptuveni stunda. Ceļš vedīs gar Strīķupi. Noslēgumā: silta zupa un sarunas par dabu pie "Kalējalas". Pēc pasākuma dalībnieki tiks nogādāti atpakaļ pārgājiena sākuma punktā.

Lai plānotu pārgājiena norisi, organizatori lūdz pieteikties iepriekš, zvanot 29433353 vai rakstot baiba.livina@daba.gov.lv.

Dabas aizsardzības pārvalde aicina ikvienu interesentu, kam arī šajā dienā nav iespēja piedalīties pārgājienā, doties dabā un vērot lašu nārstu, kas ir samērā unikāla parādība. Tādejādi kopīgiem spēkiem varam iztraucēt kādu malu zvejnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!