Foto: Publicitātes attēli
Ar internetu ir tā - dažas vietnes, portālus un lapas zina visi, daudzās no tām tiek sākta diena, vēl ir tādas, kuras tiek "čekotas" samērā regulāri. Tomēr vēl ir milzumdaudz pērļu, par kuru eksistenci lielākā daļa pat nenojauš, bet, atklājot tās, prātā tik viena doma - kā gan bez tām līdz šim varēts iztikt?! Piemēram...

Triptease


Triptease.com ir ideāla vietne tiem, kuri vēl nezina, kurp vēlas doties. Atliek vien pievienot izdevīgāko cenu meklētāju, lai portāls kļūtu par "must have" ikvienam ceļotājam.

Homestay

Foto: Publicitātes attēli

Portāls, kurā var atrast naktsmītnes - cilvēkus, kuri gatavi uzņemt, sasildīt, izklaidēt un izmitināt. Sava veida "Airbnb" ar privāto gidu. Ar Homestay.com palīdzību iespējams nokļūt tādās vietās un redzēt tādas lietas, ko nekad nesasniegtu pašu spēkiem vai ar tūrisma aģentūru palīdzību.

Skiplagged

Foto: Publicitātes attēli

Labi zināms, ka tiešie reisi ne vienmēr ir izdevīgākie cenas ziņā. Skiplagged.com serviss orientējas tieši uz cenām un mēģina atrast, kā no punkta A līdz punktu B nokļūt par visdraudzīgāko cenu. Īpaši interesants ir portāla risinājums - ļoti skaidri pārskatāms cenu izmaiņu grafiks - pat neceriet kaut kur aizlidot līdz 31.decembrim!

Rome2rio

Foto: Publicitātes attēli

Rome2rio.com ļaus ļoti precīzi aprēķināt visu ceļojuma laiku - "no sliekšņa līdz slieksnim". Cilvēki mēdz rēķināt tikai pārlidojuma laiku, nereti aizmirstot, ka galamērķis neatrodas lidostas tuvumā. Šīs vietnes veidotāji apkopojuši visdažādākos transporta veidus teju ikvienā pasaules stūrītī. Un prot rēķināt.

The Man in Seat 61

Foto: Publicitātes attēli

Vietne, kas palīdzēs tiem, kuri baidās lidot un ir gatavi upurēt visu, lai no punkta A līdz punktam B nokļūtu ar vilcienu, autobusu vai kuģi. Diemžēl lapas veidotāji vēl nav iepazinuši visas pasaules valstis un vietējā transporta grafikus, tomēr saraksts nemitīgi tiek papildināts. Vēlies aizbraukt (un nevis aizlidot) uz Indiju? Seat61.com palīdzēs!

Jet Lag Rooster

Foto: Publicitātes attēli

Vietne, kas palīdzēs aprēķināt personīgo miega režīmu, kas ļaus cīnīties ar tā dēvēto "Jet Lag", ko piedzīvo, pārāk strauji šķērsojot vairākas laika joslas. Pietiek vien apmeklēt jetlagrooster.com kādas trīs dienas pirms lidojuma, ievadīt nepieciešamo informāciju un saņemt ieteicamo miega grafiku, kas aprēķināts tieši tev!

iFly

Foto: Publicitātes attēli

Ja domā, ka pēc aviobiļešu rezervācijas var bezrūpīgi gaidīt lidojumu, tad ifly.com ir vietne tieši tev. Jo vietne tik tiešām ļauj bezrūpīgi gaidīt ceļojumu - sistēma pastāvīgi sekos līdzi reisu izmaiņām, sniegs noderīgu informāciju par to, kā nokļūt līdz vajadzīgajam terminālim, kur paēst, kur pirkt suvenīrus un kur pārnakšņot - gadījumā, ja reiss krietni aizkavējas.

Context

Foto: Publicitātes attēli

Contexttravel.com veidotāji vēlas parādīt jebkuru pilsētu tās vēsturiskajā kontekstā. Vienkāršāk - izvest tūrē pa vēsturiskajām apskates vietām un sniegt vērtīgu informāciju. Patiesībā - nevis "jebkuru pilsētu", bet vien pāris desmit pilsētas. Tomēr arī Eiropas pilsētas te ir, tādēļ uzskatīsim, ka šī vietne ir noderīga.

Spotted By Locals

Foto: Publicitātes attēli

Runājot par ekskursijām pa pilsētām - spottedbylocals.com ir labāka, jo tās sarakstā ir 57 pilsētas un ģeogrāfiskie nosaukumi. Tiesa, vietne vairāk orientēta nevis uz vēsturi, bet uz to, kur paēst un ko neparastu apskatīt. Noderēs tūristam, kurš nevēlas pārāk iedziļināties vēstures dzīlēs.

Trover

Foto: Publicitātes attēli

Ja "Instagram" un "Tripadvisor" būtu bērns, tad tas noteikti būtu tieši Trover.com - sociālā tīkla un portāla krustojums, kurā visa informācija tiek nodota fotogrāfijās un subjektīvi - vadoties pēc personiskās pieredzes ceļojumos. Interesanta vietne, kurā var apskatīt un izlasīt par tik tiešām neparastām pilsētām un apskaties vietnēm. Ideāla vieta tiem, kuri meklē "kaut ko, nezin' ko".

Triposo

Foto: Publicitātes attēli

Triposo.com priekšrocība ir virtuālās tūres pa dažādām pasaules vietām, iespēja lejupielādēt saturu un iepazīt to "offline" režīmā. Proti - tūres apskatīšanai nav nepieciešams interneta pieslēgums, kas nereti ceļojot mēdz būt kritisks jautājums.

Foodspotting

Foto: Publicitātes attēli

Protams, par restorāniem un kafejnīcām var lasīt visdažādākajos populārajos resursos, piemēram, TripAdvisor, tomēr tie tur ir tikai maza daļa no liela portāla. Savukārt foodspotting.com - restorāni, bāri, kafejnīcas, bistro, krodziņi un picērijas ir "šova" galvenie varoņi. Attiecīgi - arī dizains un funkcionalitāte ir daudz ērtāki, savukārt publika - godīgāka (un piekasīgāka).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!