Šis video tiešā nozīmē parāda Londonas slavenākās vietas no putna lidojuma, precīzāk no jūras ērgļa skatupunkta – to uzņēmis šis karaliskais putns, kam uz muguras piestiprināta videokamera.

Video redzams, ka jūras ērglis, kas jau vairāk nekā 50 gadus ir apdraudēta suga, dodas īsos lidojumos gan no Svētā Pāvila katedrāles Zelta galerijas, gan Londonas mērijas balkona gar slaveno Tauvera tiltu, gan Grīnvičas observatorijas un Olimpiskajā parka. Pie ērgļa muguras piestiprināta Sony Action Cam videokamera, ar ko 20 sekunžu ilgajos lidojumos uzņemti iespaidīgi kadri.

Foto: Publicitātes foto

Pēc lidojuma putns atgriežas pie sava trenera Džekija Olivera Treversa (Jacques Olivier Travers), kurš māca nebrīvē dzimušiem ērgļiem, kā dzīvot un medīt dabā. Viņa mācīšanas metode ir līdzīga kā sportistu trenerim – vīrietis kopā ar ērgļiem dodas dabā, kur pats brauc līdzi kaijakā vai skrien, lai iemācītu putniem ķert zivis upē vai lidot.

Šis ir Sony kompānijas atbalstīts labdarības projekts "Freedom", jaunās videokameras popularizēšanai, un tas paredz veicināt ērgļu saglabāšanu un dzīvnieku aizsardzību.
Iepriekš līdzīgi video uzņemti arī virs Parīzes. Visus video var aplūkot projekta "Freedom" Youtube kanālā.

Foto: Publicitātes foto

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!