Foto: Publicitātes foto
2007.gadā Spānijā zīmola "Timbero" meitas uzņēmuma darbinieki uzslēja savu pirmo namu kokā, bet šodien ir radījuši biznesa ideju viesu māju īpašniekiem "Viesnīca kokā". "Mēs varam uzbūvēt namus visaugstākajos Rīgas un Latvijas kokos," šādu piedāvājumu Latvijas viesu namu īpašniekiem izteicis uzņēmuma "Timbero" vadītājs Latvijā Viesturs Virza.

12 m2 lielais nams novietots uz platformas, kas stiprināta pie koka stumbra ar sešiem balstiem trīs metru augstumā. Kā atzīst Virza, tad iesākumā sarežģītākais projektā bija veikt montāžas darbus, jo platforma bija salīdzinoši maza un būve atradās gana augstu virs zemes. "Tas bija liels izaicinājums. Līdz šim nebijām saskārušies ar šādu būvju tehniskajiem risinājumiem. Nebija vienkārši, taču tikām galā," stāsta Virza.

Latvijā šobrīd ir jau pirmie peldošie nami uz upēm. Uzņēmuma pārstāvji uzsver: "Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija plāno grozījumus noteikumos, ka teritorijas plānojumā un lokālplānojumā publiskajos ūdeņos var noteikt teritorijas, kurās atļauts izvietot peldbūves objektus dažādu pakalpojumu sniegšanai. Tad varbūt pienācis laiks arī mājām kokos, lai nākotnē latvieši atkal sakāptu kokos un mežos būtu pilsētas gluži kā Agneses Bules mītā "Latviešu sapnis":

"Vai uz zemes vairs nav neviena latvieša?

Nav! Nav! Nav!

Visi latvieši kokos,

Visi latvieši kokos!""

Uzņēmums radījis piedāvājumu viesu māju esošajiem un potenciālajiem īpašniekiem - viesnīcu kokā. "Mums ir astoņu gadu pieredze koka namu būvniecībā Spānijā, Latvijā un Krievijā. Mēs varam uzbūvēt namus visaugstākajos Rīgas un Latvijas kokos," paziņojis Virza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!