Turkmenistānas aviokompānija "Turkmenistan Airlines" no 11.aprīļa līdz 15.jūlijam atcēlusi reisus maršrutā Ašhabada-Rīga-Ašhabada, apstiprināja lidostā.

Vienlaikus gan tiek uzsvērts, ka iemeslus lidsabiedrība nav atklājusi. Arī pašā lidsabiedrībā apgalvoja, ka no jūlija vidus lidojumi tiks atsākti, plašāk nekomentējot pārtraukšanas iemeslus.

Kā ziņots, aviokompānijas "Turkmenistan Airlines" reisa Ašhabada-Rīga-Ašhabada atklāšana februāra vidū tika plānota kā starpposms jaunajam transatlantiskajam maršrutam tālāk no Rīgas uz Toronto. Aviokompānijas pārstāvji skaidroja, ka šī reisa atklāšana sniegšot arī jaunas iespējas pasažieriem, kuri vēlas tālāk no Ašhabadas doties Āzijas virzienā, jo tikšot piedāvāti ērti savienojumi. No Ašhabadas esot iespējams tālāk doties uz Deli, Pekinu, Honkongu un citām pilsētām Āzijā. Turklāt jaunatklātais reiss būšot ērts arī sīkpaku piegādei no Ķīnas ne tikai uz Latviju, bet arī tālāk uz citām Eiropas valstīm.

Turkmenistānas pārstāvji arī norādīja, ka līdz Kanādas reisam nebūs ilgi jāgaida - drīz tiek plānots saņemt atļauju lidojumiem uz Toronto, un tas varētu notikt šī gada laikā. No konkurences turkmēņi nebaidās, jo jau dzirdējuši atsauksmes, ka biļetes esot lētākas, salīdzinot ar sāncenšiem. Bija paredzēts, ka aviosabiedrība "Turkmenistan Airlines" lidojumus maršrutā Ašhabada-Rīga-Ašhabada nodrošinās reizi nedēļā - piektdienās - ar gaisa kuģi "Boeing 737-700".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!