Foto: RIA Novosti/Scanpix
Melnā tūrisma cienītājiem parādījies jauns piedāvājums - popularitātes vilni piedzīvo ekskursijas pa atbrīvotajām Austrumukrainas pilsētām, kurās vēl nupat notika aktīva karadarbība, vēsta ārvalstu mediji.

Cena par šādu savādu piedzīvojumu ir no 1000 grivnām (62 eiro) par divas stundas ilgu ekskursiju Slovjanskā līdz 8000 grivnām (ap 500 eiro) par ekskursiju tās pilsētas tuvumā, kur joprojām notiek kaujas.

Dārgākajā izklaides variantā ekskursanti tiek nodrošināti ar pilnu aizsargekipējumu, bet ceļa izdevumi jāmaksā atsevišķi, turklāt jārēķinās ar iespējamiem sarežģījumiem kontrolpunktos.

Ekskursija ilgst divas stundas, šajā laikā tūristi tiek vadāti pa gruvešiem un neseno kauju vietām, detalizēti skaidrojot tur notikušo. Ekskursijas laikā atrastās tukšās patronas, lādiņu atlūzas un ložu čaulītes varot paturēt - piemiņai.

Lai gan šobrīd netiek atklāts, kas organizē šādu ekstremālu izklaidi, piedāvājumam jau ir atsaukušies vairāki interesenti, tostarp arī ārvalstu tūristi, kas vēlas savām acīm aplūkot Austrumukrainu un šaušalīgo notikumu sekas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!