Foto: Shutterstock

Tūristi tagad var doties apskatīt Lielbritānijas galvaspilsētu pavisam drošā ekskursijā – ar īstu armijas tanku. Izbrauciens pa Londonu šādā transporta līdzeklī diviem cilvēkiem izmaksās 1500 mārciņas jeb aptuveni 2106 eiro.

Braucot ar tanku, iespējams apskatīt visas Londonas slavenākās vietas, neraizējoties ne par ko, jo atrodaties īstā tankā, ko kādreiz izmantojusi britu armija. Ekskursijai tiek izmantots Abbot tanks, kas sver 17 tonnas un kaujas laukā ticis izmantots 20. gadsimta 60. gados. To vada pats firmas "Tanks a Lot", kas piedāvā izklaides militārā transportā, īpašnieks Niks Mīds.

Kā teikts kompānijas mājaslapā, tanku var noīrēt, lai dotos pašā drošākajā ekskursijā Lielbritānijā. Niks tanku, kad ar to nevadā tūristus, glabā naktsklubā Islingtonā, Londonas centrā. Ekskursijas maršrutā parasti ietilpstot tādu pasaulslavenu objektu apskate kā Trafalgara skvērs, Londonas tilts, Bigbens, izbrauciens pa centrālajām ielām un citas, raksta The Daily Mail.

"Gribējām šo ekskursiju reklamēt ar saukli, ka tā trāpa visos galvenajos Londonas apskates punktos, tomēr nevēlējos, lai cilvēki kaut ko pārprot," par ekskursiju ar tanku izdevumam stāsta Niks.

Tanks vairs neesot derīgs kaujai un tajā nav ieroču, bet tas vēl joprojām ir ložu un sprādziendrošs. "Līdz šim neviens mūs nav apturējis un arī soda kvītis neviens tankam nav izrakstījis," stāsta Niks Mīds. "Visiem tas patīk, lai arī esmu redzējis dažus velosipēdistus, kuru acīs ir bailes, kad jābrauc aiz tanka."

Pirmās tanka pasažieres Londonā bijušas divas jaunas anglietes – Nataša Bleka un Megana Gibsone, kas ar to izbraukušas pagājušajā nedēļas nogalē. Viņas The Daily Mail atzinušas, ka tas bijis brīnišķīgs piedzīvojums un viņas nekad nav jutušās drošāk.

Tanks darbojoties ar atjaunojamo degvielu, tādēļ tas atbrīvots no speciālā nodokļa. Tam esot automātiskā ātrumkārba, stāsta tanka īpašnieks. "Man tas pieder jau 20 gadus un vēl joprojām tas brauc kā sapnis."

Vairāk par izbraucieniem ar tankiem Anglijā lasiet "Tanks a lot" mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!