Foto: Publicitātes foto

Iespaidīgais Tropisko salu brīvdienu kūrorts, ko mēdz dēvēt arī par "Aerium", atrodas Berlīnes pievārtē, tikai 35 minūšu brauciena attālumā Šonefeldes lidostas, pie nelielā Brandas ciema. Tas ierīkots bijušajā padomju armijas lidlaukā, kurā jau vairākus gadus atrodas milzīgs ūdens atrakciju parks.

Tas atrodas Šprēvaldes rekreācijas zonas teritorijā, skaistas un neskartas dabas ielokā, kas iekļauta UNESCO aizsargāto teritoriju sarakstā.

Foto: Reuters/Scanpix

Tropiskā oāze atvērta 24 stundas diennaktī visu gadu un piedāvā visdažādākā veida atrakcijas, tostarp smilšainas pludmales, ūdenskritumus, atpūtu palmu paēnā, vai, ja vēlaties, dažādās pirtīs, tāpat arī nakšņošanu teltīs, salsas deju kursus, akrobātu priekšnesumus, pat iepirkšanās bulvāri un daudz ko citu. Pats atrakciju parks atvērts no pulksten 6 rītā līdz 24, tomēr vairākas tā daļas ir pieejamas arī naktī – piemēram, bārs un telšu pilsētiņa.

Lai saprastu, cik milzīgs ir šis atrakciju parks, var minēt, ka tajā guļus stāvoklī viegli varētu paslēpt Eifeļa torni vai Ņujorkas simbolu Brīvības statuju stāvus. Tajā pietiktu vietas visam Berlīnes Potsdamas laukumam ar milzu celtnēm vai astoņiem futbola laukumiem. Ja nu runājam sausos skaitļos, tad angārs ir 107 metrus augsts, 360 metrus garš un 210 metrus plats.

Foto: Publicitātes foto
Visu gadu šajā tropu paradīzē ir 25 – 28 grādus silts, bet septiņos tūkstošos kvadrātmetru viļņojas silts tropisko jūru ūdens. Kā skaidro paši parka pārstāvji, tā filtrēšanai tiek lietotas jaunākās ūdens filtrēšanas sistēmas ar ozonu, un tas padarot ūdeni tik tīru, ka to varētu izmantot arī dzeršanai.

Parkā ir arī tropiskais ciems, kurā apskatāmas dažādas dienvidjūru salām raksturīgas celtnes un augi. Protams, šādas lietas vispatīkamāk baudīt ar košu un krāsainu kokteili rokā, tāpēc šajā ciemā izvietoti restorāni un bāri, bet vakaros tur notiek krāšņi izklaides šovi.

Foto: Publicitātes foto

Bērnus un, godīgi sakot, arī pieaugušos parasti sajūsmina neskaitāmās ūdens atrakcijas, slidkalniņi, viļņu baseini, bet pasaules lielākais iekštelpās izvietotais lietus mežs nespēj atstāt vienaldzīgu nevienu, jo tā izmēri ir īpaši iespaidīgi. Tajā no pulksten 10 līdz 20 ir atvērti arī 12 iepirkšanās centri.

Tā kā viss ir tik liels un izklaižu tik daudz, iespējams, ar vienu dienu to izbaudīšanai nepietiks, tāpēc "Aerium" piedāvā arī naktsmājas – ierastās viesnīcu istabiņas, bungalo un jau minētās teltis gan iekšā, gan pļavā.

Foto: Publicitātes foto

Kad braukt?

Visu gadu. Tomēr iepriekš vērts iegādāties ieejas biļeti internetā un rezervēt naktsmājas, jo šis ir ļoti populārs apskates objekts.

Kā nokļūt akvaparkā?

No Rīgas lidojumi tiek piedāvāti uz abām Berlīnes lidostām ("airBaltic" lido uz Tegeles lidostu, bet "Ryanair" uz Šonefeldi). Iespējams lidot arī uz jebkuru citu Vācijas pilsētu un tālāk braukt ar auto vai vilcienu līdz Berlīnei.

No Berlīnes jādodas pa A13 šoseju Drēzdenes virzienā. Parks atrodas aptuveni 35 kilometru attālumā no Berlīnes Šonefeldes lidostas un 100 kilometru attālumā no Drēzdenes.

No Berlīnes galvenās stacijas var braukt arī ar "Regional Express RE 2", kas kursē reizi stundā. Jābrauc līdz Brandai.

Vairāk informācijas: tropical-islands.de

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!