Foto: Publicitātes attēli

Klāt ilgi gaidītais atvaļinājuma laiks - pēdējais brīdis, lai saplānotu ceļojumu uz kādu no Eiropas brīnišķīgajiem kūrortiem. Labs palīgs šai procesā noteikti būs portāla hotels.com nule publiskotais saraksts ar pieciem gada vispopulārākajiem ceļotāju galamērķiem. Uzzini, kuri tie ir!

Tenerife Spānijā

Foto: AFP/Scanpix

Pirmajā vietā ierindojas Tenerife Spānijā. Par to ceļotāju interese pēdējā gada laikā ievērojami augusi. Tā nav nekāda nejaušība, ka lielākā Kanāriju arhipelāga sala iekarojusi tik lielu popularitāti! Tai raksturīgs lielisks klimats un daudzveidīgas pludmales ar krāsainām smiltīm, kuru tonis variē no melna līdz pat sniegbaltam. Sala tāpat ievērojama tās arhitektūras un vēsturisko pieminekļu dēļ, arī vietējie restorāni un viesnīcas pārsteidz ar savu kolorītu.

Larnaka Kiprā

Foto: AFP/Scanpix

Otrajā vietā portāls ievietojis Larnakas pilsētu Kiprā - interese par šo galamērķi ceļotāju vidū augusi teju par 100 procentiem. Saskaņā ar 2014.gada ekspertīzes rezultātiem Kiprā ir pašas tīrākās Eiropas pludmales. Larnaka tūristiem, kas ceļo ar ģimeni, sola mierīgu atpūtu, bet niršanas cienītājiem - interesanu iedziļināšanos Kipras piekrastes dzīļu apburošajā ainavā.

Fuerteventura Spānijā

Trešajā vietā sarakstā - Fuerteventura Spānijā. Viena no klusākajām Kanāriju arhipelāga salām, kur ceļotāji viesnīcu numuriņus šogad rezervē ievērojami vairāk nekā pērn. Salu nosaukums Fuerteventura (tulkojumā - spēcīgs vējš) ir pietiekami izsmeļošs - tā ir ideāla vieta sērfošanas un vindsērfinga cienītājiem. Bet gardēžiem noteikti patiks neparastais kazas siers.

Dubrovnika Horvātijā

Foto: Reuters/Scanpix

Ceturtajā vietā ierindojas viena no skaistākajām Horvātijas pilsētām - Dubrovnika. Šogad pilsētas popularitāte ceļotāju vidū augusi par aptuveni 40%. Ik dienas ostas pilsētā no prāmjiem izkāpj tūkstošiem tūristu, kas piepilda pilsētas ielas. Šai ostas pilsētai Adrijas jūras krastā ir ārkārtīgi bagāta vēsture, ko var iepazīt daudzajos pilsētas muzejos un pieminekļos. Izslavēta ir arī Burbona iela, kur izvietota virkne bāru un restorānu.

Ibica Spānijā

Foto: Vida Press

Piektajā vietā reitingā iekļuvusi populārā Spānijas sala Ibica jeb "tusiņu Meka". Uz Balto salu dodas, lai baudītu trokšņainas un spilgtas ballītes, kā arī, lai ienirtu sevišķajā atmosfērā, kāda nav piedzīvojama nekur citur Eiropā. Ibizā var rezervēt jaukus hoteļus divvientulības baudīšanai vai arī plašas viesnīcas lielām kompānijām. Salā ir virkne veikalu un labu restorānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!