Stiprais lietus, kas daudzviet Ziemeļanglijā, Īrijā un Norvēģijā izraisījis arī plūdus, palīdzējis "atdzīvoties" iespaidīgam ūdenskritumam Anglijā, kas "klusējis" vairāk nekā 200 gadus. To video izdevies iemūžināt vairākiem vietējiem iedzīvotājiem.

Ūdenskritums sācis gāzties pāri vairāk nekā 80 metrus augstajai Malham Cove klintij Ziemeļjorkšīrā. Sestdien, 5. decembrī, tas atkal kļuva par augstāko nepārtraukto ūdenskritumu Anglijā, atsaucoties uz The Yorkshire Evening Post, raksta CNN.

Video, kuros redzams iespaidīgais skats, kā ūdens gāžas lejā no klints, ātri vien savākuši tūkstošiem skatījumu vietnē Youtube. Tas tādēļ, ka šis dabas brīnums bija izžuvis jau pirms vairākiem simtiem gadu un neviens no pašlaik dzīvajiem to nav redzējis savām acīm, vien dzirdējis nostāstus un apskatījis milzīgo klinti. Ūdenskritums pamanīts, kad vietējās apkaimes ļaudis sākuši novērst plūdu un lietus radītos postījumus 6. decembra rītā.

Šis ūdenskritums ir pat vairāk nekā divas reizes augstāks, nekā pastāvīgais Anglijas augstākais ūdenskritums Hardraw Force, kas atrodas 27 kilometru attālumā.

Malham Cove, kas atrodas Jorkšīras ielejas nacionālajā parkā, ir milzīga kaļķakmens klints. Tā redzama arī vairākās slavenās filmās, tostarp vienā no Harija Potera sāgas daļām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!