Foto: AFP/Scanpix
Lai arī visas 28 Eiropas Savienības valstis ir vienotas, katrā no tām nākas saskarties ar atšķirīgiem noteikumiem, procedūrām un sistēmām, kas ievērojami ietekmē arī ceļošanu un pārvietošanos Eiropas robežās. Tomēr izskatās, ka nākotnē šis process varētu tikt ievērojami atvieglots.

Viens no Eiropas Savienības izveides mērķiem bija un joprojām ir piešķirt cilvēkiem daudz lielāku pārvietošanās brīvību pa Eiropas valstīm. Tieši tādēļ Eiropas Komisija ir paziņojusi par plāniem izveidot vienotu transportlīdzekļu informācijas un biļešu rezervēšanas sistēmu visām Eiropas Savienības dalībvalstīm.

Jaunās sistēmas izveide Eiropas Savienības robežās standartizētu biļešu iegādi dažādiem transporta veidiem, piemēram, vilcieniem, autobusiem un lidmašīnām. Visiem Eiropas iedzīvotājiem būtu pieejama arī viena un tā pati informācijai par transportlīdzekļu kustības sarakstiem un maršrutiem, kā arī biļešu cenu un iegādi.

Šādas vienotas sistēmas izveide ļautu pēc iespējas efektīvāk izmantot esošo transportlīdzekļu infrastruktūru un tās piedāvātās iespējas, turklāt ceļošana kļūtu arī ievērojami vienkāršāka.

Šie ir centieni izveidot pēc iespējas efektīvāku un ilgtspējīgāku transporta sistēmu un  palielināt Eiropas iedzīvotāju mobilitāti. Vienotas transporta sistēmas izveide veicinātu arī izaugsmi un nodarbinātības pieaugumu transporta sektorā un sekmētu centienus samazināt CO2 izmešu daudzumu.

Projektu plānots īstenot arī ar vairāku vadošo transporta industrijas uzņēmumu un profesionāļu komandas palīdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!