Slovēņu inženieris Bostjans Zagars (Bostjan Zagar), iespējams, atrisinājis daudzu ceļotāju problēmu – viņš kopā ar savu komandu izgudrojis veidu, kā radīt koferi un mugursomu, kas nav jānes, bet kura "nes" tās īpašnieku, proti, Olaf somas ir aprīkotas ar ritentiņiem un koka dēli, ko var gan nolocīt, gan izmantot kā skuteri, skrituļdēli vai kā parastius somas ratiņus.

Slovēņa izgudrojums ir ģeniāli vienkāršs – parasts koka dēlītis, izturīgi ritentiņi un metāla caurules, kam piestiprina somu. Dēlīti var atlocīt un izmantot braukšanai, vai nolocīt tā, ka tas nav redzams, un nest somu kāierasts. Šī konstrukcija varot pārvietot līdz pat 100 kilogramiem smagu kravu. Olaf somas uz riteņiem plānots ražot divu veidu modeļos – jauniešiem, kā mugursomas ar skuteriem vai skrituļdēļiem, un biznesa modeli – ar solīdu koferīti, kas piemērots ceļotājiem un biznesmeņiem.

Pašlaik Bostjans Zagars sava Olaf projekta īstenošanai vāc līdzekļus un jau drīzumā plāno sākt tā masveida ražošanu. Visticamāk, viņam tas arī izdosies, jo par šo produktu jau stāsta lielākie pasaules mediji, piemēram, CNN un citi. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!