Foto: Publicitātes foto

Lieldienu laikā, no 26. līdz 28. martam, Siguldā notiks pirmais šūpoļu festivāls "Latvija šūpojas Siguldā". Starp vairāk nekā 20 interaktīvajiem un krāšņajiem festivāla vides objektiem būs grupas "Dzelzs vilks", scenogrāfa un tēlnieka Rūdolfa Baltiņa un jaunās mākslinieces Kristīnes Niedrājas, novada uzņēmēju, bērnu, šūpoļu meistara Mārtiņa Rupmeja,"Master Wood" un citu radītas šūpoles, un vides objekti, pastāstīja Evita Kļaviņa, Siguldas novada Kultūras pārvaldes speciāliste.

Festivāla objekti tiks izvietoti 1,5 kilometru garā ceļa posmā no Siguldas dzelzceļa stacijas līdz Svētku laukumam, un tie būs brīvi pieejami ikvienam interesentam triju dienu garumā jebkurā diennakts laikā. Īpaši uz festivālu tiek gaidītas ģimenes ar bērniem.

26. martā pulksten 13 pie Siguldas dzelzceļa stacijas vairāk nekā 20 novada Lieldienu zaķi atklās pirmo šūpoļu festivālu.

Foto: Publicitātes foto

27. martā no pulksten 9 līdz 16 festivāla norisi papildinās Lieldienu svinēšana kopā ar folkloras kopām un amatnieku tirdziņš Siguldas Svētku laukumā. Uz Lielās dienas svinēšanu siguldiešus un pilsētas viesus aicinās Siguldas novada Kultūras centra folkloras kopa "Senleja" un Allažu pagasta Tautas nama bērnu un jauniešu folkloras kopa "Tiptaiņi", saulei uzgavilēs postfolkloras mūzikas grupa "Daba San".

Visi festivāla apmeklētāji tiek aicināti ne tikai kārtīgi izšūpoties, bet arī uzņemt bildes ar festivāla objektiem un dalīties ar tām sociālajos tīklos, lietojot tēmturi #supolufestivalssigulda. Tiem, kuri 27. martā laika posmā no pulksten 11 līdz 16 Siguldas Svētku laukumā pie skatuves uzrādīs fotogrāfiju no piedzīvojumiem šūpoļu ceļā, saņems īpašu pirmā šūpoļu festivāla pārsteigumu. "Ja būsi arī ar to dalījies sociālajos tīklos, tavs pārsteigums dubultosies," sola Kļaviņa.

Lai apskatītu visas šūpoles, ikviens interesents Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā varēs saņemt īpašo šūpoļu ceļa karti. Karte būs pieejama arī Siguldas novada pašvaldības interneta vietnē www.sigulda.lv.

Jāatgādina, ka šogad Lieldienas tiks svinētas 27. martā. Ticējums vēsta, ka tos, kas Lieldienās kārtīgi šūpojas, vasarā nekož odi.

Ko apskatīt Siguldā, lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!