Foto: Shutterstock

Lai gan Zviedrija ir viena no ceļošanas ziņā izdevīgākajām valstīm ērtā ģeogrāfiskā novietojuma dēļ, tajā ne vienmēr būts tālāk par Stokholmu. Šai sakarā, apkopojot pašu gūtos iespaidus un interneta ceļvežu, kā arī Gēteborgas tūrisma informācijas centrā pieejamos resursus, piedāvājam septiņu vietu apkopojumu, kuras vērts apmeklēt, ja Gēteborgā viesojies pirmo reizi.

Galvu reibinoši karuseļi un atpūta visai ģimenei - Līsebergas atrakciju parks


Foto: Shutterstock
Līsebergas atrakciju parks ir viens no lielākajiem izklaides parkiem Eiropā un ir īpaši slavens ar koka amerikāņu kalniņiem. Žurnāls "Forbes" jau 2005. gadā to iekļāvis desmit pasaulē labāko atrakcijas parku sarakstā.

Parks ir atvērts no 1923. gada un ir viens no visvairāk apmeklētajiem atrakciju parkiem Skandināvijā, ik gadu piesaistot 3 miljonus apmeklētāju.

Ja uz Gēteborgu plāno doties vasaras sezonā, atrakciju parkā varēsi baudīt ne tikai galvu reibinošus braucienus ar karuseļiem, bet arī brīvdabas koncertus. Savukārt jau novembrī atrakciju parka teritorijā ik gadu atveras krāšņs Ziemassvētku tirdziņš.

Kultūras un mākslas mīļotājiem - Gēteborgas Mākslas muzejs


Foto: Publicitātes foto
Gēteborgas Mākslas muzeju atpazīsi pēc Poseidona statujas, kas atrodas muzeja priekšā un šķietami norāda uz tā ieeju. Muzejam piešķirtas trīs "Michelin's Green Guide" zvaigznes, un tajā aplūkojama Skandināvijas tautu mākslas darbu kolekcija, kas tapusi,  sākot no 15. gadsimta.

Dabas un asu izjūtu cienītājiem – Gēteborgas salu arhipelāgs


Foto: Shutterstock
Ja plāno Gēteborgā uzturēties ilgāk un vari atļauties veltīt vienu dienu izbraukumam no Gēteborgas centra, noteikti aplūko tās salu arhipelāgu, kas atrodas ārpus pilsētas. Arhipelāgs ir veidots no aptuveni 100 salām, no kurām astoņas sasniedzamas tikai, pārvietojoties pa ūdeni.  Tās lepojas ar smilšainām pludmalēm, labām peldvietām, skaistu dabu un pastaigu takām, kā arī plašu aktīvās atpūtas iespēju piedāvājumu tūristiem.

Romantiskas ainas no pilsētas dzīves – brauciens pa pilsētas kanālu


Foto: Shutterstock
Caur Gēteborgas centru vijas gleznainais pilsētas kanāls, un braucienus ar kuģīti pa to iecienījuši gan tūristi, gan vietējie pilsētnieki. Tā kā pilsēta ir samērā liela, izmanto iespēju to aplūkot, nestaigājot kājām, bet baudot nesteidzīgu braucienu un vērojot ainas pilsētas ielās no ūdens.

Jūras velšu cienītājiem - “Feskekörka” jeb zivju “baznīca”


Foto: PantherMedia/Scanpix
Ievērības cienīgo zivju tirgu 1874. gadā izveidoja pilsētas arhitekts Viktors fon Gēgerfeldts. Ēka vizuāli patiesi ir līdzīga baznīcai, tomēr tās iekšienē kūsā tirgotāju un pircēju sarunas, turklāt par izdevīgām cenām iespējams iegādāties visdažādākās jūras veltes.

Skaistas lietas, labas cenas – veikalu ielas


Foto: Shutterstock
Skandināvu dizains ir izpelnījies slavu visā pasaulē, un arī Zviedrijā pieejamie apģērbi izceļas ar kvalitāti un oriģinalitāti. Ja esi ieplānojusi ceļojuma laikā atvēlēt laiku iepirkšanās tūrei, dodies uz pilsētas centru - šeit tevi gaidīs neskaitāmas veikalu ieliņas, kur atradīsi gan izsmalcinātus dizaineru darinājumus, gan demokrātisku apģērbu zīmolu veikalus.

Mirklis atpūtai Eiropas senākajā zaļajā zonā – Gēteborgas pilsētas parks


Foto: Shutterstock
Vien pāris minūšu gājiena attālumā no pilsētas centra atradīsi Gēteborgas pilsētas parku, kas ir viena no senākajām Eiropas pilsētu apzaļumotajām teritorijām un kur atpūtu bauda gan pilsētas viesi, gan vietējie iedzīvotāji.

Turklāt - parka teritorijā aizliegts ievest suņus, tāpēc vari turp doties piknikā, nesatraucoties par piemērotākās vietas izvēli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!