Lai arī oficiāli Jaunais gads Ķīnā sākas tikai 19. februārī, brīvdienas un līdz ar tām arī lielā ciemošanās mājās sākusies jau šī mēneša sākumā. "Chunyun" jeb pavasara migrācija ir lielākā ikgadējā cilvēku migrācija pasaulē.

Šajā laikā miljoniem Ķīnas strādnieku dodas uz savām dzimtajām pilsētām brīvdienās. Migrācija šogad ilgst 40 dienas - no 4. februāra līdz 15. martam.

Baidu, ko dēvē par Ķīnas Google versiju, izveidojuši intraktīvu karti, kas seko "Chunyun" iesaistīto ceļotāju kustībai valstī.

17. februārī Pekinas Galvaspilsētas starptautiskā lidosta bija visvairāk izmantotā lidosta, bet tai sekoja Guangzhou Baiyun Starptautiskā lidosta un Shenzhen Bao Starptautiskā lidosta.
Likumsakarīgi, ka Pekina, Šanhaja un Šenžeņa, kas ir Ķīnas trīs lielākās strādnieku pilsētas, ir arī lielākie migrācijas sākumpunkti. Savukārt kopš 11. februāra Čongkinga ir pilsēta, kas sagaidījusi mājās visvairāk aizbraukušo strādnieku.

Bet vispopulārākais atpūtas braucienu maršruts Ķīnā ir no Šanhajas uz Luanu Anhui provincē - aptuveni 550 kilometru garumā, rāda karte.

Tiek prognozēts, ka šajā mēnesī Ķīnā tiks veikti 2,8 miljardi braucienu ar sabiedrisko transportu, raksta CNN Travel.

Savukārt ar privātajiem autombīļiem tiks veikti 3,7 miljardi ceļojumu 40 dienu laikā - to skaits būs par 100 miljoniem lielāks nekā pērn.

Šajā migrācijā iesaistītais ļaužu daudzums ir vienāds ar Amerikas, Āfrikas, Eiropas un Okeānijas iedzīvotāju skaitu, teikts Ķīnas portālā People.cn.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!