Foto: Publicitātes foto

Zemo cenu aviokompānija "Ryanair", kas piedāvā lidojumus arī no Rīgas, šomēnes sāks izmantot lidmašīnas, kurām ir uzlabots lidmašīnas salona iekārtojums, raksta The Telegraph.

Jaunajā salonā vairs gandrīz nemaz netiks izmantota spilgti dzeltenā krāsa, ko daudzi pasažieri sauca par bezgaumīgu un lētu. Salonā būšot jauna tipa krēsli, kas pasažieriem ļaus justies ērtāk, jo kājām būšot vairāk vietas, tāpat arī paredzēti lielāki logi. "Ryanair" jaunākajā Boeing 737-800 lidmašīnā būšot arī moderns LED apgaismojums pie griestiem.

Lidmašīnās būs arī jauna veida bagāžas nodalījumi pie griestiem, kas atvēlēs vairāk vietas pasažieru galvām nekā tas bija līdz šim. Tāpat paredzēts, ka apkalpojošais personāls valkās jauna dizaina uniformas.

Foto: Publicitātes foto

"Jaunais lidmašīnu interjera dizains tiks ieviests šogad," paziņojis aviokompānijas pārstāvis. "Tajā tiks samazināts dzeltenās krāsas daudzums un radīts jauns tēls."

Jaunā dizaina lidmašīnās krēsli būs tādi paši, kā vairākās lielās lidkompānijas, piemēram, "Lufthansa", jau ieviesušas savu lidojumu ekonomiskajā klasē.

Foto: AFP/Scanpix

Uzlabojumi "Ryanair" lidmašīnu salonā tiek apspriesti jau kopš 2014. gada, kad uzņēmuma kolorītais vadītājs Maikls Olīrijs atzina, ka tieši viņš ir atbildīgs par pirms 10 gadiem pieņemto lēmumu ieviest dzelteno krāsu lidmašīnu salonā – kā viņš skaidroja izdevumam Irish Independent, tas darīts, "lai visu padarītu ļoti gaišu". Turpmāk plānots koncentrēties uz praktiskākām un solīdākām krāsām, tāpēc salonā dominēs tumši zilā un baltā krāsa, atstājot vien dažus nelielus, dzeltenus akcentus. "Plānojam ieviest arī kaut ko nedaudz dzīvīgāku, ne tikai dzelteno un zilo "Ryanair" logo. Izvērtējam dažādas alternatīvas, piemēram, smaidošu, priecīgu cilvēku fotogrāfijas, ceļojumu galamērķu attēlus – kaut ko, kas ir vizuāli nedaudz interesantāks nekā tikai logo," viņš atklājis The Telegraph.

"Ryanair" jau paziņojis, ka jaunā veida lidmašīnu saloni būs Boeing 737-800 lidmašīnās, ko piegādāšot šī gada janvārī.

"Ryanair" no Rīgas nodrošina lidojumus uz Briseli, Berlīni, Brēmeni, Glazgovu, Diseldorfas Vēzes (Weeze) lidostu, Dublinu, Frankfurtes Hāna lidostu, Ķelni, Īstmidlendsu, Līdsu, Londonas Stansteda lidostu, Mančestru, Milānas Bergamo lidostu un Oslo Rygge lidostu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!