Ja mīļotā sieviete lūdz, lai aizved viņu uz kādu paradīzei līdzīgu vietu, tad droši vari pasūtīt braucienu uz Rondu Spānijā, kas ir viena no skaistākajām vietām pasaulē – tā atrodas uz gleznainas klints aptuveni 750 metru augstumā, un to ieskauj vīnogu dārzi, bet pa šauru aizu tās pakājē plūst mutuļojoša kalnu upīte.

Arī tad, ja vēlies paskatīties uz dzīvi no cita skatu punkta, vērts doties uz Rondu un noīrēt tur namiņu pašā klints malā, jo daudzas pilsētas ēkas tiešām atrodas uz pašas klints kores.

Eltaho aizā plūstošā upe pilsētu dala divās daļās, un abus krastus savieno vēsturisks tilts, kas šķietami izaug no klintīm. Augsto klinšu dēļ senos laikos Ronda bijusi grūti pieejama, un tajā saglabājies milzumdaudz vēsturisku objektu. Ceļotājiem šeit ir ko darīt - var baudīt pastaigas mauru stilā celtās pilsētas ielās, klausīties dziedājumos vietējās baznīcās, doties uz arābu pirtīm vai uz korridu – vēršu cīņām vēsturiskajā pilsētas arēnā. Tieši šajā pilsētā ir dzimis viens no spāņu zināmākajiem toreadoriem Pedro Romero, kurš savā dzīvē ir pieveicis vismaz sešus tūkstošus vēršu un ir mūsdienu korridas noteikumu pamatlicējs. Tāpat noteikti jādodas pastaigā pa līkloču romantisko ceļu augšup klintī.

Esot šajā vietā, noteikti jāizbauda nesteidzīga atpūta vienkāršā spāņu krodziņā, baudot vietējo vīnu un tapas. Tas, ka šī vieta ir īsti piemērota dzīves baudītājiem, bijis skaidrs arī slavenajiem rakstniekiem Ernestam Hemingvejam un Orsonam Velsam, kam Rondā piederējušas vasaras rezidences, kurās abi labprāt apmetušies. 

Tāpat šī ir iecienīta vieta arī asu izjūtu cienītājiem, kam patīk kāpt stāvajās klintīs. Savukārt vēstures cienītājus piesaista neolīta laikmeta sienu gleznojumi klintīs Cueva de la Pileta. Turklāt Ronda ir viena no Spānijas vecākajām pilsētām - katra vēstures entuziasta sapnis.

Labākais laiks, kad apmeklēt šīs vietas ir pavasaris, kad vēl nav iestājies milzu karstums, savukārt vasarā šī ir īstā vieta, ja vēlies izbaudīt īstu Spānijas tveici un sauli.

Ronda atrodas Andalūzijas reģionā, aptuveni 100 kilometru attālumā no iecienītās Vidusjūras pilsētas Malagas. Visērtāk tur nokļūt būs, lidojot no Rīgas uz kādu no Spānijas lielajām pilsētām, un tālāk dodoties ar īrētu auto.

Vairāk par pilsētas vēsturi un tūrisma iespējām lasiet šeit.

http://premium-wordpress-themes.org

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!