Foto: Shutterstock

Sacensība par labāko Eiropas tūrisma galamērķi 2015. gadā joprojām turpinās – balsošanas beigu datums internetā ir 10. februāris.
Pirmajā nedēļā Rīga iebalsota populārāko pilsētu desmitniekā, blakus Briselei, Valletai, Zagrebai, Lisabonai, Atēnām, Ļubļanai, Bordo, Milānai un Vīnei, informē Tūrisma attīstības valsts aģentūra.

Pērn Eiropas kultūras un tūrisma veicināšanas organizācijas "Best European Destinations" rīkotajā konkursā uzvarēja Portu. Skaitļi rāda, ka uzvarētājas tituls ir bijis "auglīgs" – skaisto Portugāles pilsētu pērn apmeklēja par 16 % vairāk tūristu nekā gadu iepriekš.
Sacensībai nominēta arī Amsterdama, Barselona, Berlīne, Insbruka, Londona, Madride, Parīze, Reikjavīka, Roma un Stambula.

Sacensībās uzvarējušajai pilsētai tiks godpilnais tituls – Eiropas vislabākais tūrisma galamērķis 2015. gadā - un lieliska publicitāte medijos un tūrisma sarīkojumos. Kopā ar uzvarētāju savu tiesu lauru plūks arī pārējās pirmajā desmitniekā iekļuvušās pilsētas, kurām tāpat tiks publicitāte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!