Vācijā jau vairākus gadus darbojas taka pašā Bavārijas mežu sirdī, kas vijas augstu virs koku galotnēm.

Bavārijas mežos 2009. gadā tika atklāts un 2014. gadā pilnveidots interesants dabas tūrisma objekts – pastaigu taka virs koku galotnēm jeb Baumwipfelpfad un ovālas formas milzu koka skatu tornis. Tas atrodas Vācijā, Noišonavā, un kļuvis par ļoti populāru apskates objektu.

Pastaigu ceļš ved astoņus līdz 25 metrus augstu starp koku galotnēm, skaistā, cilvēku neskartā mežā. Tas ļauj palūkoties uz gleznaino apkārtni no unikālas perspektīvas. Jāpiemin, ka pastaigu ceļš atrodas Bavārijas Meža nacionālajā parkā, kas ir Eiropas lielākais aizsargājamais mežs.

Kopējais pārgājienu ceļa garums ir 1,3 kilometri, ļaujot ielūkoties tur, kur parasti cilvēki netiek. Šī taka sākas vai noslēdzas interesantā arhitektūras objektā – koka skatu tornī, kas ir 44 metrus augsts un paver fantastisku skatu pat pāri Vācijas robežām, jo atrodas pavisam netālu no Vācijas un Čehijas robežas. Visapkārt redzami krāšņi meži, bet tālumā arī Bavārijas Alpi un tiem raksturīgā ainava.

Tā kā šī interesantā taka atrodas nacionālajā parkā, tur var vērot arī daudz dzīvnieku, kas ļoti patīk bērniem. Šī pašlaik ir garākā šāda veida pastaigu taka pasaulē.

Tornis ir aprīkots arī ar liftu, tādēļ šis objekts ir brīvi pieejams arī vecākiem ar maziem bērniem un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Pieaugušajiem ieejas biļete Koku takā maksā deviņus eiro, bērniem – septiņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!