Foto: Shutterstock
Projekts "TOURage", kura īstenošanā iesaistījies arī Vidzemes plānošanas reģions, iekļuvis 20 labāko Eiropas tūrisma projektu vidū, kas veicina ilgtspējīgu tūrisma attīstību Eiropas Savienībā. Kopumā tika izvērtēti 200 dažādi projekti no visas Eiropas, informē projekta īstenotāji.

Nominācija ļaus gūt ievērojamu atpazīstamību un pievērst uzmanību senioru tūrisma aktualitātēm. Zināms, ka jau 2014.gada oktobrī Grācā (Austrijā) plašāka publika tiks iepazīstināta ar projektu TOURage un tā sasniegtajiem rezultātiem trīs gadu laikā, kopš projekts tiek ieviests.

Vidzemes plānošanas reģions jau šobrīd aktīvi pārņem vienu no projekta laikā apzinātajām senioru tūrisma labajām praksēm. Amatas novada seniori divu mēnešu garumā ik sestdienu cītīgi apgūst jaunas zināšanas, lai kļūtu par veiksmīgiem tūristu pavadoņiem - gidiem. Ideja aizgūta no projekta TOURage partneriem Spānijā, Granadas pilsētā. 

TOURage projekts īpaši pievērsis uzmanību ekonomiskajai un sociālajai ilgtspējībai. Projekta galvenais mērķis ir veicināt tūrisma attīstību reģionos, sekmēt ekonomikas augšupeju un mazināt sezonālu nodarbinātību nomaļos reģionos, reizē arī popularizējot aktīvu novecošanu. Veiksmīgie projekta rezultāti acīmredzami pierāda, ka seniori nav izaicinājums, bet gan lieliska iespēja visai tūrisma industrijai gan Latvijā, gan visā pasaulē. Turklāt - seniori ir ne tikai daļa tirgus, bet arī potenciāls resurss, ar kura palīdzību var attīstīt tūrisma sektoru un dažādot piedāvājumu.

Vidzemes plānošanas reģions projektā iesaistījies, lai kopā ar vēl 10 partneriem no dažādām Eiropas valstīm meklētu risinājumus, kā attīstīt senioru tūrismu Eiropas nomaļajos reģionos, tostarp kā veiksmīgāk mudināt  gan vietējos, gan ārvalstu seniorus izbaudīt tūrisma piedāvājumu Vidzemē. Jāatzīst, ka Vidzemes plānošanas reģiona partnerība starptautiskos projektos ir ļoti būtiska un nozīmīga reģiona attīstībai, sekmējot tā atpazīstamību arī ārvalstīs, kā arī sniedzot savu ieguldījumu rekomendāciju un vadlīniju izstrādē.

Projekts "Tourage" tiek finansēts no Eiropas Reģionālās attīstības fonda INTERREG IV C programmas. Projekts apvieno 11 partnerus no Bulgārijas, Somijas, Grieķijas, Ungārijas, Īrijas, Latvijas, Polijas, Slovākijas un Spānijas. 

Vadošais projekta partneris - Ziemeļkarēlijas reģions Somijā. Projekta "Tourage" mērķis ir veicināt reģionālo attīstību, popularizējot senioru tūrismu un aktīvu, veselīgu novecošanu. Projekta mērķis ir izglītot tūrismā iesaistītās puses (uzņēmumus, to darbiniekus, tūrisma informācijas centru darbiniekus, pašvaldību speciālistus utt.) un, ņemot vērā nākotnes tendences tūrismā un  labās prakses piemērus, veicināt senioru tūrisma attīstību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!